Céline Dion már csak a csodában reménykedik: élete küzdelmét vívja betegsége ellen

Forrás: Valerie Macon / AFP -
Kitartás merev ember szindróma Céline Dion
Betegsége miatt nem tud színpadra állni, de nem adja fel. Céline Dion még reménykedik abban, hogy találnak valamilyen csodás gyógymódot az állapotára.

Céline Dion egy ritka és gyógyíthatatlan neurológiai és autoimmun betegséggel, az úgynevezett merev ember szindrómával küzd (Stiff-Person Syndrome, SPS), amely súlyos izomgörcsöket és izommerevséget okoz, valamint a hangképzésben is akadályozza. Legutóbb a Grammy-gálán láthattuk őt a nyilvánosság előtt, ő adta át a díjat Taylor Swiftnek. "Nagyon idegőrlő volt, de ugyanakkor nagy megtiszteltetés is" - mondta az énekesnő a szerepléséről. És habár megfogadta, hogy soha nem fog beszélni a betegséggel szemben vívott küzdelmeiről, mégis megnyílt a rajongói előtt. 

Céline Dion
Céline Dion a Grammy-gálán 
Forrás: Getty Images 

 

"Bennem van ez az erő. Tudom, hogy semmi sem állíthat meg"

 - árula el az énekesnő miután arról beszélt, hogy szerencsés, hiszen a rendelkezésére állnak a legjobb orvosok és kezelések.  "Heti öt napon sport-, fiziko- és énekterápián veszek részt. Dolgozom a lábujjaimon, a térdeimen, a vádlijaimon, az ujjaimon, az éneklésemen, a hangomon" - árulta el Céline Dion, hozzátéve, hogy "meg kell tanulnia együtt élni" ezzel az állapottal. Nem mintha feladta volna

"Remélem, hogy találunk egy csodaszert, hogy a tudomány talál egy gyógymódot" 

- mondta.
 

"A legbátrabb oldalát mutatja, és mindent megtesz, hogy derűs maradjon, mert hisz abban, hogy a boldog élet kulcsa az, hogy pozitívan álljon a megpróbáltatásokhoz" - árulta el egy bennfentes. "Lehet, hogy nem tudja legyőzni az SPS-t, de megtanulta elfogadni." Amikor megkapta a diagnózist, két választási lehetősége volt: vagy keményen dolgozik, vagy belenyugszik. "Én azt választottam, hogy teljes testemmel és lelkemmel dolgozom egy orvosi csapattal. Ki akarom hozni a legjobbat magamból." Az énekesnő úgy döntött, nem rejtőzik el; I Am: Céline Dion című új dokumentumfilmjében látható lesz, milyen küzdelmet folytat. 

Fényre és zajra előtörő, életet megkeserítő görcsök - ilyen betegség a merev ember szindróma

Szörnyű izomgörcsöktől szenvednek ennek a kórnak az áldozatai, amelyek ráadásul olyan hatásokra indulnak be, amik mindenki más számára természetesek. A világ legritkább és legkülönlegesebb betegségeit bemutató cikksorozatunkban most az ún. „merev ember" szindróma, nemzetközi nevén Stiff-Person Syndrome (SPS) következik. Bővebben itt olvashatsz a betegségről

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.