Brutális! Kalapáccsal kínozta saját kutyáját: betörte a koponyáját (18+)

Forrás: Shutterstock -
kutya kalapács állatkínzás felnőtt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Állatkínzás bűntette miatt állította bíróság elé azt a 60 éves férfit, aki egy kalapáccsal törte be saját kutyája koponyacsontját.

A 60 éves vádlott a két kutyát illetve nyulakat és szárnyasokat is tartott, azonban júliusban kutyája több libát elpusztított. Miközben a halott állatokat temette el, dühbe gurult, a kutyát a kiásott gödörhöz húzta, majd bosszúból egy fémkalapáccsal két alkalommal fejbe ütötte. A bántalmazást csak azért hagyta abba, mert a szomszéd értesítette a rendőröket - írja az ügyészség.

Forrás: Shutterstock

A kutya életét a szakszerű állatorvosi ellátás mentette meg. Az állatot a bántalmazást követően egy menhelyre szállították, ahol a további orvosi kezelést és megfelelő ellátást kapott.

A Fonyódi Járásbíróság a 2020. október 5-én megtartott tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően állapította meg a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését megbánó vádlott bűnösségét, ezért vele szemben hat hónap, végrehajtásában egy évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki. Az ítéletet az ügyészség és a védelem is tudomásul vette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.