Érdekes fordulat állt be a pátyi boncmester ügyében: ezzel vádolják

Forrás: Shutterstock -
boncmester rendőrség emberi maradvány kert gyanúsítás Páty
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, a nyáron emberi testrészeket találtak egy patológus házában Pest megyében, Pátyon. A hátborzongató üggyel kapcsolatban újabb fejlemények láttak napvilágot.

A korábbi hírek szerint gyomorforgató részletek derültek ki azzal kapcsolatban, mit művelt házának kertjében az egykori boncmester, R. Dénes.

Fordulat történt a pátyi boncmester ügyében Forrás: Shutterstock

A rendőrség R. Dénest emberi test tiltott felhasználásával gyanúsította, viszont ez módosult, jelenleg kis értékre elkövetett csalással és a hulladékgazdálkodás szabályainak megsértésével vádolják - írja a Blikk.

A férfi ügyvédje,

dr. Magyar György szerint sincsen szó tiltott szervkereskedésről, pusztán a kórházakból begyűjtötte a szerves hulladékot tárolta a kertjében a vádlott, mivel nem volt elég pénze őket krematóriumba elvinni.

"Örömömre szolgál, hogy a rendőrség átminősítette a gyanúsítást. Mi már az elejétől mondtuk, hogy itt maximum csalás történt, és szerencsére most ezt a hatóság is belátta. Értenünk kell, hogy védencem nem egy bűnöző, cselekedete nem veszélyes a társadalomra, csupán egy szerencsétlen kisember, akinek filléres gondjai voltak és vannak a mai napig" - nyilatkozta az ügyvéd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.