Kiderült, mi áll a sóhajtozás hátterében, és nem az, amit eddig gondoltunk

Forrás: Shutterstock -
kutatás nonverbális kommunikáció sóhaj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A köztudatban az van, hogy aki sokat sóhajtozik, az valószínűleg gondterhelt, szomorú, depresszióra hajlamos. Ám egy friss kutatás szerint ennek egyáltalán nincs köze ehhez a lelkiállapothoz, sőt!

Hat amerikai és európai egyetemen végezték a kutatásokat azzal kapcsolatban, mi állhat a sóhajtozás hátterében.
Eddig az emberek azzal kötötték össze, hogy valószínűleg magányos, szomorú, stresszes esetleg már depressziós az, aki gyakran sóhajt. Ám az eredmény egészen meglepő!

Kiderült, aki gyakrabban sóhajt, könnyebben kommunikál nonverbális csatornákon keresztül Forrás: Shutterstock

A kutatásban 510 ember sóhajait nézték napokon keresztül, majd a lelkiállapotukat, személyiségüket is megvizsgálták. Kiderült, aki gyakrabban sóhajt, könnyebben kommunikál nonverbális csatornákon keresztül, tehát nyitottabb mások felé, ez pedig arra utal, hogy érzelmileg stabilabb, mint a kevesebbet sóhajtozók. Így éppen az ellenkezője bizonyosodott be annak, amit eddig gondoltunk a nagy sóhajokról – írta a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.