Így táplálkozzunk a koronavírus után a gyors felépülés érdekében

Forrás: Dreamstime -
táplálkozás koronavírus gyógyulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Dietetikusok Országos Szövetsége felhívta a figyelmet arra, hogy nagyon fontos odafigyelni a táplálkozásra a koronavírusból való felgyógyulás után.

A koronavírusos betegek gyakran küzdenek hányingerrel, étvágytalansággal, ami könnyen súlyveszteséggel járhat, ez pedig lassítja a későbbi felépülést.

A Dietetikusok Országos Szövetsége azt javasolja, rendszeresen ellenőrizzük a súlyunkat. Érdemes a főétkezések közé kisebb étkezéseket beiktatni, hogy súlyunkat visszaállítsuk. A MDOSZ ajánlása szerint például halat, csirkét, rizst, túróval töltött héjában sült burgonyát ajánlott fogyasztani. Ezenkívül ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre is.

A fotó illusztráció. Forrás: Dreamstime

Azt javasolják, aki elveszítette a szaglását és ízlelését, egészítse ki kedvenc ételét intenzívebb összetevőkkel, úgy mint mustár, torma, különböző fűszerek.

Ezenkívül legyen változatos az ételek hőmérséklete és állaga is. Továbbá felhívták a figyelmet arra, hogy fémes szájíz esetén hanyagoljuk a fém evőeszközöket.
Ha valaki erős fáradtságot vagy légszomjat érez, ajánlott a puha, magas víztartalmú ételek fogyasztása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.