Banki csalók próbálták átverni Kapócs Zsókát - erre figyelmeztet mindenkit a színésznő

átverés Kapócs Zsóka banki ügyintéző csalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közösségi oldalán osztotta meg rémisztő történetét Kapócs Zsóka arról, miként próbálták meg csalók átverni őt telefonon. 

Az ismeretlenek banki ügyintézőnek adták ki magukat, hogy Zsóka bizalmába férkőzzenek és pénzt csaljanak ki tőle. A színésznő Facebook-oldalán mesélte el részletesen a történetet, valamint mindenki óvatosságra intett.

"A történet 4 hete kezdődött:

hívott valaki egy 06-1-es telefonszámról, aki egy CIB-bankos ügyintézőnek adta ki magát, hivatalosan bemondva, hogy beszélgetésünket rögzítik, és bemondott egy hatjegyű azonosító számot,

majd kérdezte, hogy én akartam e utalni HAMZA SZONJA-nak több százezer forintot, valamint szerettem volna-e Iphone-t venni. Mondtam, hogy nem, így azt mondta, elutasítja ezt a tranzakciót, és mindjárt hívni fognak az MKB banktól (persze, miután tőlem megtudta, hogy MKB-s vagyok).

Pár percre rá hívott is valaki, ugyanezzel a szöveggel, hogy ő az MKB-tól telefonál, bemondta, hogy ő a 132543-as ügyintéző, és a beszélgetésünk hangrögzítésre kerül.

Azt mondta, feltörték a rendszeremet, és HAMZA SZONJÁNAK akartak utalni bankszámlámról, de ők elutasították, mert ez a Hamza Szonja már a múlt héten is lehúzott valakit, és már keresi a rendőrség, ezért volt gyanús az én utalásom erre a névre, és ezért hívtak föl.

Mondta, hogy szerencsésebb lesz, ha leveszem a minimumra a fizetési összeg lehetőségét, és változtatok a kódokon, de lehet, hogy a rendőrség tanúként is be fog majd idézni (megmondom őszintén, ezen a ponton már semmit sem értettem).

Beszélgettünk 10 percet, hogy hogyan és milyen módszerrel kapják majd el a csalót, és hogy majd segít beállítani nekem a dolgokat, aztán eltűn, és többet nem hívott (ez volt a beetetés része, hogy megbízzak benne) egészen pár nappal ezelőttig,

amikor ugyanígy felhívott először egy ál 'CIB bankos', majd ugyanúgy utána az ál MKB bankos, aki most ugyanúgy a HAMZA SZONJA névre való utalással jött, és azzal, hogy éppen a netbankáromba egy xiaomi számítógéppel is be vannak jelentkezve, szóval azonnal kell csinálni valamit, és ő segít, úgyhogy a sípszó után adjam meg a kártyaadataimat, mert meg kell változtatni rajta a kódokat.

Miután mindenhol mondják, hogy ne adjam meg a kártyaadataimat, ezért nem igazán bíztam a dologban, így az összes közül hálistennek csak azt a kártyaszámot adtam meg, amin kb. 3000 Ft van. Vonalban voltunk még 10-15 percig, mondván, ő épp intézi a vonal túlvégén az átírásokat, majd megszakadt és soha többet nem jelentkezett. Ma beszéltem a valódi MKB bankkal, ahol azt mondták, hogy HAMZA SZONJA névvel indult egy ilyen lehúzás, ami elég jól fel van építve, simán be lehet dőlni nekik.

Elkérik a kártyaadataidat az aprólékosan megtervezett menet szerint, majd átutalhatják vagy elvásárolhatják a pénzedet. A kártyát letiltattam, minden belépési kódomat megváltoztattam, de valószínűleg nem mindenki ússza majd meg ennyivel.

Ami a lényeg!!! Az igazi bankosok soha nem kérnek kódokat, maximum a kártyaszám utolsó 4 számjegyet, hogy megtudja biztosan egy számláról beszéltek. CVC kódot telefonon soha ne adj meg, mert kártyaszámmal együtt azonnal tudnak fizetni a kártyáddal. Az MKB nem mondja be az ügyintéző számát amikor felhív telefonon, úgyhogy már ez is gyanús lehet, és a név a HAMZA SZONJA valószínűleg a mostani posztom után meg fog változni, más nevet fognak kitalálni!

‼️Vigyázzatok, mert ügyesek‼️

A 'miért adtam meg a kártyámat' üzenetektől kérlek, kíméljetek meg, inkább osszátok meg, hogy mindenhová eljusson, ez az új lehúzási módszer.

Köszönöm! Zsóka" - olvasható a modell bejegyzése.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.