Furcsa trükk, de garantáltan ízletesebb lesz tőle a rántotta: próbáld ki

Forrás: Shutterstock -
trükk tojás citrom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rántotta elkészítésének számos módja van, de az alap végtelenül egyszerű. Azt is megbolondíthatjuk azonban egyetlen hozzávalóval, amit eddig biztosan nem tettünk bele: citrommal.

A rántotta elkészítése nem bonyolult feladat, de a variációk száma végtelen. Ehetjük magában, készíthetjük paradicsomosan, hagymásan, gombásan. Egy dolgot azonban biztosan nem szoktunk belerakni, ez pedig a citromlé. Pedig nemcsak az ízét, de az állagát is feldobja.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Nem kell sok, elég pár csepp, maximum egy kávéskanálnyi ahhoz, hogy a tojásban lévő fehérjékkel kémiai reakcióba lépjen a citrom. Így sokkal könnyedebb, légiesebb rántottát kapunk. Arra kell figyelnünk, hogy közvetlenül sütés előtt keverjük a tojáshoz a citromlevet - írja a Ripost.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.