Kitálalt egy volt alkalmazott: ilyen a szobalányok élete a brit királyi palotákban

királyi család Buckingham-palota szobalány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alicia Healey szobalányként dolgozott a Buckingham-palotában, a Balmoral és Windsor kastélyban és Sandringhamben. Teendői változatosak voltak: kezdve a WC pucolástól a királyi bálokig. 

Alicia Healey az egyetem elvégzése után látta meg az álláshirdetést, miszerint a balmorali kastályban „vendéglátás asszisztenst" keresnek. A fiatal lány mindig is érdeklődött a művészet és az építészeti értékek védelme iránt, s úgy gondolta, hogy a világ egyik legismertebb történelmi épületében való munkavégzés egy nagyszerű lehetőség, amelyet nem hagyhatott ki - írja a Daily Star.

- mesélte Alicia, aki azonnal igent mondott a lehetőségre. Nyár végén állandó munkát ajánlottak neki, végül 4 évet dolgozott a kastélyban.

Minden reggel 6.30-kor kezdett, a munkának több oldala is volt: az egyik pillanatban egy Antonio Canova szobrot porolt le, a következőben pedig a királyi vécét pucolta és a lépcsőn levő vörös szőnyeget porszívózta. Hagyományos szobalányi feladatokat is ellátott, egy alkalommal pedig a balmorali kastélyban Fülöp herceggel bécsi keringőzhetett, mely örök emlék marad a számára.

Alicia ma már stylistként dolgozik, de a palotában eltöltött időt soha nem felejti el.

II. Erzsébet királynőt 50 millió dolláros veszteség érte, miután a koronavírus következtében a nemzetközi turisták száma jelentősen csökkent és kevesebben tudták megtekinteni a brit királyi család műgyűjteményét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.