A koronavírus a királyi családot sem kímélte: hatalmas veszteség érte II. Erzsébetet

Forrás: AFP/Aaron Chown -
anyagi veszteség királyi család II. Erzsébet brit királynő pénzügyi veszteség koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
II. Erzsébet királynőt 50 millió dolláros veszteség érte, miután a koronavírus következtében a nemzetközi turisták száma jelentősen csökkent és kevesebben tudták megtekinteni a brit királyi család műgyűjteményét.

II. Erzsébet királynőt 50 millió dolláros veszteség érte, miután a Royal Collection Trust jótékonysági szervezet - ami a királyi család műgyűjteményét kezeli - bevétele jelentősen lecsökkent. A koronavírus-járványnak és az időnkénti lezárásnak köszönhetően a Buckingham-palotát, a Windsor-kastélyt és az egyéb létesítményeket látogató külföldi turisták száma 3,2 millióról 155 ezerre csökkent - írja a Newsweek.

II. Erzsébet brit királynőt hatalmas anyagi veszteség érte. Forrás: AFP/Aaron Chown

Ennek eredményeként 9,4 millió dollár bevételük volt a 2019-2020-as közel 100 millió dollárhoz képest, messze elmaradva a kiadásoktól, amik körülbelül 60 millió dollárt tettek ki. Az ebből eredő 50 millió dolláros veszteség még nagyobb volt, mint a tavaly nyáron megjósolt 37 millió dollár.

A szervezetnek emiatt számos fontos lépést meg kellett tennie a talpra állása érdekében:165 munkahelyet szüntettek meg, 124-ből önkéntesen távoztak, hat főt pedig elbocsátottak. A határozott idejű szerződések lejártak, a szakmai gyakorlatokat pedig megszüntették.

Ez is érdekelhet: Lehullt a lepel: ekkora vagyona van a királyi család egyes tagjainak

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.