Brutális fizetést kap Cristiano Ronaldo: 8,7 millió forint az órabére

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Al Nassr Club Of Saudi Arabia -
gázsi futball Szaúd-Arábia Cristiano Ronaldo foci fizetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évi 213 millió dollár a fizetése Szaúd-Arábiában Cristiano Ronaldónak. A 38 éves futballsztár forintba átszámítva 75 milliárdot keres az arab focicsapat, az Al Nasszr színeiben. 

A portugál futballista vagyona körülbelül 500 millió dollár, azaz 178 milliárd forint; a Forbes szerint csak 2022-ben 115 millió dollárt, vagyis 41 milliárd forintot keresett.

A 38 éves Ronaldo, aki előreláthatólag 40 éves korában visszavonul, 2025. június 25-ig futballozik Szaúd-Arábiában. Kiszivárgott hírek szerint a focista szerződése alapján a következő idényben kölcsönjátékosként csatlakozhat a részben szaúdi tulajdonú Newcastle Unitedhez, amennyiben az angol klub kvalifikálja magát az UEFA Bajnokok Ligájába.

Cristiano Ronaldo 38 évesen is kirobbanó formában van Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Al Nassr Club Of Saudi Arabia

A másik, a szerződése záradékaként kiszivárgott kitétel állítólag az, hogy Ronaldo részt vesz a Szaúd-Arábia - Görögországgal és Egyiptommal közös vb-rendezését népszerűsítő tevékenységben, ám ezt az Al-Nasszr cáfolja.

"Az Al Nasszr FC szeretné tisztázni, hogy Cristiano Ronaldo szerződése az Al Nasszrral nem tartalmaz olyan kitételt, amely szerint népszerűsítenie kellene a szaúdi vb-rendezést - olvasható a klub közleményében. - A fő hangsúlyt az Al Nasszrra helyezi, arra, hogy csapattársaival együttműködve segítse a klubot a siker elérésében"- írja a Ripost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.