Ezt a három kutyafajtát a neves kutyaszakértő sem tartaná: elmondja, mi ennek az oka

kutya német juhász spániel Will Atherton rottweiler
Az Egyesült Királyság első számú kutyaviselkedés-szakértője, Will Atherton a közösségi oldalain számos tanácsot ad kétmillió követőjének. Elárulta, melyik az a három kutyafajta, amit ő soha nem tartana. Az ok nem az, hogy ezek a kutyák nem okosak vagy nem taníthatók, inkább arról van szó, hogy a legtöbb ember életvitelébe nem illeszthetők be, így a gazdi és a kutya sem érzi jól magát. 

Atherton már nem egyszer felhívta a figyelmet arra, hogy lehet egy kutyafajta bármilyen jó vagy okos, nem mindenkinek való. Border collie-t például soha nem ajánlana kisgyerek mellé, ugyanis bár tanulékonyak, nehéz velük együtt élni. Hangsúlyozza, rengeteg idő kell hozzájuk, ami kisgyerekek mellett nem biztos, hogy van, ha pedig nem törődnek vele, a collie unatkozik: előfordul, hogy megkergeti a gyerekeket.

A szakember nem ajánlana védő-, terelő-, szánhúzó vagy juhászkutyát azoknak, akik még nem tartottak ebet, így a rottweiler, a német juhász, a kaukázusi vagy a husky inkább gyakorlott kutyásoknak való.

@iamwillatherton What breeds are on my hit list this week for ones I don’t recommend!? Now I’m very aware there’s always exceptions, I’m very aware there’s amazing dogs from these breeds, and even terribly behaved Labradors on the other end of the scale. But when you work with enough dogs as I do then a opinion becomes a hypothesis and I’d welcome the opportunity to work with any researchers on these topics as I truly believe better breed selection would play a huge part in solving the rescue dog and euthanasia crisis. #dogbreeds#firsttimedogowner#dog#husky#jackrussell#caucasianshepherd#labrador#fyp♬ original sound - Will Atherton

Will azt is elmondta, a fenti okok miatt soha nem tartana német juhászt, cocker spánielt vagy terriert.

Hozzátette, három kutyája van, egy labrador, egy angol masztiff és egy masztiff keverék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.