karácsony advent recept sütemény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ünnepi készülődés tetemes részét a süteménysütés teszi ki, amit akár már most elkezdhetsz: a hetekig elálló sütemények romlás nélkül megvárják a karácsonyt, neked pedig nem kell majd aznap kapkodnod.

Általában a mézes puszedli és a mézeskalács az a kétfajta karácsonyi édesség, melyet hetekkel a nagy nap előtt érdemes elkészíteni, hiszen így szépen megpuhulnak - egy szép karácsonyi fémdobozban ráadásul dekoratívan tárolhatod is őket. A legtöbb linzertészta is kibírja hetekig, legyen akár lekvárral összeragasztott, vagy csokis - utóbbit már jobb hűvös kamrában vagy hűtőben tartani. A legtöbb zserbóféle és pogácsa is kibírja karácsonyig, ahogyan a gyümölcskenyér vagy a mandulás, diós, fűszeres karácsonyi kekszek is - idén újdonságként pedig próbáld ki a skót süteményt, ami annyira finom, hogy hiába tartós, szinte biztosan elfogy karácsonyig.

Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.