csillagjegy horoszkóp ezotéria
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Júliusban a Rákoknak nagyobb hangsúlyt kellene fektetniük a kommunikációra, a Mérlegek előtt pedig számos üzleti lehetőség nyílik ebben a hónapban.

Thinkstock
Thinkstock

Kos

Előrejutásod egyik pillanatról a másikra döbbenetes közelségbe kerülhet, ami eddig csak a vágyálmok közt repkedett, kézzel foghatóvá válik. Dolgozz szorgalmasan, mert valaki figyeli munkádat, és sok jó pontot szerezhetsz nála. Ráharaphatsz a siker ízére, végre tényleg nagyra értékelik a munkádat, elismerik különlegességed.

Munkát keresel? Kissé tanácstalan lehetsz, hisz sok mindent megpróbáltál, de egy ismerős segítségével fény gyúlik az alagút végén, s rálelhetsz álmaid állására.

Karriertipp: Ha tanács vagy jól megfogalmazott kritika kell, ne félj kérdezni, mert megéri kikérni mások véleményét.

Bika

Kifejezetten sok terhet raknak júliusban a válladra, és lassacskán el sem bírod ennek a súlyát. Picit félsz nemet mondani feletteseidnek, kollégáidnak vagy üzletfeleidnek, pedig nem ártana, ha tudatosítanád másokban, hogy neked is vannak határaid. Diplomatikusan tudasd velük, hogy nem a plusz terhekkel van gondod, hanem azzal, hogy senki nem kérdezte meg, mennyit bírsz el valójában.

Munkát keresel? Júliusban ne állíts olyat magadról, ami nem vagy csak részben igaz, mert hamar fény derül a turpisságra.

Karriertipp: Készíts feladatlistát, hogy jobban beoszthasd a dolgos munkanapokat.

Ikrek

Rengeteg ötlet, meglepő gondolat kering a fejedben, az egyetlen gondod, hogy annyi munkát ad a felettesed vagy egy megrendelőd, hogy a saját ügyeidre már nem jut semennyi időd. Márpedig éppen az idő megtervezése lendíthetne jelentősen a dolgaidon. Persze most azt sem ártana átgondolni, milyen hosszú távú terveid vannak. Valóban úgy érzed, hogy megéri ragaszkodni a meglévő munkahelyedhez, vállalkozásodhoz?

Munkát keresel? Légy nyitott, és ne csak az újságban keress állást, hanem munkaközvetítőnél is. Új helyek felkutatása hoz most eredményt!

Karriertipp: Ha nem mered bevállalni a változás lehetőségét, évekre leragadhatsz a jelen állapotodban, a karriered pedig sehová sem fejlődik. Biztos, hogy ezt akarod?

Rák

Helyezz nagyobb hangsúlyt a kommunikációdra, mert a jegyedben járó Nap nagyon sokat segíthet a fejlődésben, különösen azon esetekben, ahol az elmúlt időszakban nem értetted meg másokkal magad. Fontossá válik, hogy jobban és érthetőbben megtaláld a közös hangot környezeted egyes tagjaival. A munkahelyeden mindig légy egyenes, tárgyilagos, beszéded, szavaid válogasd meg, így sokkal jobban oda fognak figyelni arra, mit mondasz!

Munkát keresel? Nyisd ki az ablakot a nagyvilágra, mert egy kissé szűk körben mozogtál mostanában, s a lehetőségek máshol vannak, mint ahol eddig kerested azokat.

Karriertipp: Sokan megkritizálhatnak mostanában, ne vegyél magadra mindent, bár érdemes odafigyelni, hisz lehet építő jellegű úgy, hogy a fejlődésedet segíti elő.

Thinkstock
Thinkstock

Oroszlán

Munka terén megpróbálsz aktív, figyelmes, körültekintő és rugalmas lenni, amennyire a kánikula megengedi. Ezen tulajdonságaidat környezeted most igen nagyra fogja értékelni, jelentősen megnő az elismertséged, melyet nemcsak szóbeli dicséret formájában kapsz meg, hanem bizony akár egy új pozíció vagy magasabb juttatások formájában is. Lesz minek örülnöd ebben a nagy melegben!

Munkát keresel? Próbálkoztál már a vállalkozói léttel? Ha nem, ideje, hogy elgondolkozz ezen is.

Karriertipp: Invitáld meg kollégáidat egy igazi, hamisítatlan, nyári grillpartira, s fűzd velük szorosabbra a kapcsolatot.

Szűz

Már nagyon vágysz arra, ha munkád nemcsak egy szimpla feladat, kötelesség lenne az életedben, hanem érzelmileg is szeretnél kötődni hozzá, hobbiként élvezni, odaadóan babusgatni, beleérzőbben szeretni. Ám a nyár dereka még nem kínál megoldást erre a problémára, most csak eltelnek a hétköznapok nagyobb sikerek, kiemelkedő eredmények nélkül, de szerencsére a gondok is messzire elkerülnek. Átlagos hónap, augusztus jobb lesz.

Munkát keresel? Összefutsz egy régi, kedves ismerőssel, aki felkínálhat neked valami nagyon kedvező lehetőséget, ami nem most, hanem később válik esedékessé. Jegyezd meg!

Karriertipp: Keress és vállalj mellékmunkát, nem fogod megbánni, ráadásul a plusz pénz is jól jön.

Mérleg

Számos új üzleti kapcsolat lehetősége kerülhet utadba a nyár folyamán, akár még nyaralásod közben is. Ha munka kerül szóba, légy bátor, nyugodtan említsd meg csak úgy mellékesen, hogy szívesen váltanál, ha úgy adódik alkalmad, s a meglepetés erejével fog hatni, hogy imád meghallgatásra talál. Ha viszont maradsz ott, ahol eddig töltötted munkanapjaidat, számíthatsz arra, hogy bár a helyed stabil, de jelentős előrelépés nem várható mostanában.

Munkát keresel? Merészen és nyíltan beszélj állásváltoztatási szándékodról, hogy eljusson oda, ahová céloztad!

Karriertipp: Vállald fel, hogy egy picivel több pénzre lenne szükséged. Most nem fog nemet mondani az, akin a fizetésed emelése múlik.

Skorpió

Szerencsére úgy tűnik, nem kell túlzott erőt és energiát fektetned munkád végzésébe, de ne feledd, amit megcsinálsz ma, arra nem igazán lehet panasz, és holnap már egy új ötletet valósítasz meg. Ráadásul valaki kifejezi a veled való megelégedettségét, mely nemcsak jólesik, hanem megtörténhet az is, hogy új pozíciót vagy béremelést helyeznek kilátásba. Örülsz, hogy jó munkaerőnek tartanak, igyekszel ezt a véleményt fenntartani magadról.

Munkát keresel? Szinte bármi áron munkához akarsz jutni, de most inkább az idény jellegű feladatok jöhetnek szóba, ám a megkereshető pénz jó kedvre derít.

Karriertipp: Ha dicsérnek, fogadd el, örülj neki. Ne utasítsd vissza azt, ami jár neked.

Thinkstock
Thinkstock

Nyilas

Kreativitásod most egy egészen új oldalát mutatja meg, elképesztő ötletekkel rukkolsz elő, bármilyen helyzetben segítségére leszel másoknak, olyan pillanatokban is tudsz javaslatokat tenni, ami bárki másnak gondot okozna. Szívesen elvállalsz minden extra feladatot, hisz tudod, hogy most tényleg bármit meg tudsz csinálni, ugyanazon idő alatt akár kétszer annyi munkának is a végére jársz.

Munkát keresel? Elvarázsolnak az új ötletek, érdekes technológiák? Miért nem teszed magad próbára más munkalehetőségek terén? Ne ragaszkodj a megszokott sémákhoz!

Karriertipp: Légy rugalmas, mindig annak felelj meg, amit épp elvárnak tőled.

Bak

Neked ebben a kánikulában szinte teljesen mindegy lenne, hogy utcát kellene söpörni, vagy téglasorokat egymásra rakosgatni, bárhol, bármilyen körülmények között megállod a helyed. Ezt a nyitottságot és alkalmazkodó készséget környezeted óriásira értékeli, és ki is fogják használni. Rád sóznak olyan feladatokat, melyeket azok végeznek, akik szabadságon vannak jelenleg. Megállod a helyed, s ez később a hasznodra válik.

Munkát keresel? Próbálj mindenki számára rokonszenves lenni, a mosolyod és derűlátásod megnyer bárkit.

Karriertipp: Lehet, hogy lesz mostanában valaki, aki nem túl szimpatikus neked, de te vagy a toleráns, nyeld le az esetleges békát, s lépj túl a helyzeten.

Vízöntő

Kiváló hangulatban vagy, a fura vagy a kényes helyzeteket is meglepően jól kezeled, most senki nem tud kihozni a sodrodból. Új, érdekes és izgalmas embereket fogsz júliusban megismerni, akik nagyszerű tippekkel látnak el, akad köztük olyan is, melyet mindenképpen te szeretnél megvalósítani. Támogatókra lelsz, sok új ismeretet szerzel, kivívod mások elismerését, hát mi kellhet még?

Munkát keresel? Szakmai fejlődés nélkül ez most nehezen fog menni, légy nyitott a tanulásra, új ismeretek befogadására.

Karriertipp: Mindenkire jó benyomást teszel, még olyanokat is lenyűgözöl, akik eddig nem sokra tartottak.

Halak

Céltudatosság, kitartás, akarat, ambíció jellemez július első felében, ez a növő holdnak köszönhető. Képes vagy minden munkának a végére érni, melyek befejezését mostanra tervezted be, vagy már régebben el voltál velük maradva. A hónap második felében már nem leszel ennyire törekvő, inkább szabadságra mennél, de nem biztos, hogy két hétre elengednek, lehet, hogy csak pár nap lesz belőle.

Munkát keresel? Próbálkozz ott, ahol eddig még sosem, a siker nem mindig hever az út közepén, néha ki kell kaparni azt a bizonyos gesztenyét.

Karriertipp: Bátran mondj nemet annak, aki vissza akar élni jó szándékoddal. Ne hagyd magad kihasználni!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.