Pelenkás horoszkóp – a babáknak van önálló gondolatuk?

Forrás: Thinkstock -
asztrológia baba horoszkóp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Attól, hogy kicsi és látszólag teljesen kiszolgáltatott, még lehet önálló gondolata, érzelme, és napról napra formálódik a véleménye a világról, rólad. Apáról és anyáról. Nincs két egyforma baba, ahogy nincs két egyforma felnőtt sem. Ám az biztos, hogy alapvető jellegzetességeiket a horoszkópjuk nagyon is meghatározza.

Róla gyorsan kiderül, hogy akaratos, markáns, erős egyéniség - igazi vezetői vénával. Nehezen fogad el segítséget, saját lábra akar állni, már totyogósként sem tűri, ha utasítgatják. Látványosan mozgékony, kedveli a kihívásokat, szívesen lép ismeretlen terepre. Erős versenyszellem jellemzi. Élvezi a kalandos helyzeteket, a változatosságot, sőt, kifejezetten rajong a veszélyes helyzetekért. Nem túl diplomatikus, céljai eléréséhez gyakorlatilag bármilyen módszert hajlandó bevetni. Ami szívén, az a száján. Véleményét kertelés nélkül közli. Társaságban igazi hangadó, őt bizony nem lehet figyelmen kívül hagyni. Sok türelem kell hozzá, hisz könnyen dühbe gurul, ha sérelmét jogosnak véli, kibabrál bárkivel. Felfogóképessége gyors, de könnyen ráun a játékokra, és új elfoglaltságot keres magának.

Ez a baba már pici gyermekkorban magán viseli a Bika jegy tipikus tulajdonságait. Kényelemszerető, biztonságkereső, kifejezetten és látványosan igényli a testi kontaktust, simogatást, ölelést, nyugalmat, az odaadó figyelmet. Cserébe az előzőekért a hála sosem marad el. Lehetőségeihez mérten minden kedvességet viszonoz. Az önkifejezés formái nála kissé lassabban alakulnak ki, de nem érez kényszert arra, hogy rohanjon előre, és meggondolatlanul cselekedjen. Kifejezetten rafinált, tudja, hogy milyen módszerrel kerülhet fókuszba. Nem tagadja, hogy szereti, ha kiszolgálják. Nehezen szánja rá magát a változtatásra, és csakis akkor, ha tudja, abból haszna lesz. Gyűlöli a sürgetést, és szükség esetén igen szilárd ellenállást tanúsít szüleivel szemben. Makacs, dacos, kitartó, és nincs az a játék vagy ígéret, ami visszavonulásra késztethetné. Megmakacsolja magát, az elképzelhető legdacosabb énje lép elő, sőt akár heves és kitartó toporzékolásba fog!

Igazi kis örökmozgó, fantasztikus gézengúz, minden érdekli, mindenre nyitott, de gyorsan el is unja magát. Kíváncsiságával néha a szüleit is meglepi! Folyamatos kapcsolatot tart fenn környezetével, tudatja létét, érdeklődését. Hamar megtanul beszélni és járni, kommunikál a körülötte élőkkel, és igen nehezen viseli, ha mellőzik, vagy unatkozni kell. Komoly igénye van arra, hogy megtudhassa, mi van a kiságyon túl - így jobb, ha szülőként teret engedünk neki. Többnyire túltesz a korabeli társain, változatosságra vágyik, megmutatja, mit tud, és örökké nyitott szemmel lesi, kitől és mit tanulhat. Élénk figyelemmel kíséri a nagyvilágban zajló eseményeket, mindenre reagál, semmit nem hagy figyelmen kívül. Az információkat megjegyzi, és lehetőség szerint gyorsan tovább is adja, hisz kiemelten fontos számára, hogy az aktuális dolgokról ő tájékoztathassa szeretteit. Nevelése sok türelmet és odafigyelést kíván, de benne sosem csalódnak szülei.

Egy roppant érzékeny lelkű, hangulatingadozásoktól sem mentes, de nagyon szeretetreméltó babóca. Kedélyállapota örökké ingadozik, hol sír, hol nevet, az egyik percben toporzékol, a következőben már szívből kacag. Komoly kihívás minden szülőnek az, hogy akár egyetlen rossz szó is elegendő lelkivilága összezavarásához. Bármin képes megsértődni, ami ellen talán a végtelen szeretet, türelem, kedvesség, biztatás lehet remek gyógyír. Sérelmeit sosem feledi, sokáig rágódik mindenen, nehéz őt tartósan mosolyogni látni. Érzékenysége automatikusan alakítja ki benne a védekezés képességét, roppant óvatos, mindent analizál, többször átgondol, megfontol. Az édesanyával való szoros kapcsolata megbonthatatlan, a testi kontaktus, az ölelés, szeretgetés különösen nagy igény részéről. Nem kedveli az idegeneket, nehezen fogadja el őket, szereti, és ragaszkodik is a családjához. Gazdag fantáziája már korán megmutatkozik, ezt sose fojtsuk el!

Személyisége erős jellemvonásokkal bír, és mindenkire mély benyomást gyakorol. Úgy vonzza magához a felnőtteket, mint méhecskét a virágok. Még a rideg, mogorva emberek is jobb kedvre derülnek egy Oroszlán baba társaságában. Szeret a középpontban lenni, megmutatni, hogy kicsi a bors, de erős. Szüksége van dicséretre, kedveskedésre, figyelemre. Ha úgy véli, hogy lankad az iránta mutatott érdeklődés, azonnal kitalál valamit, ami ismét ráirányítja a reflektorfényt. Kitartása rendíthetetlen, ami persze alapvetően a makacsságából fakad. Nem nyugszik, míg nem teljesíti aktuális célkitűzését. Akár többször is nekifut egy feladat elvégzésének, hisz becsvágyó, győzni akar bármi áron, és hiúsága bátor tettekre sarkallja. Hagyjuk őt élni, felfedezni, merész kalandokba bonyolódni.

Már a pici babák esetében is egyértelműen felismerhető, hogy alaposak, precízek, aprólékosak, igényesek környezetükre, és ahogy lassanként cseperednek, biztos, hogy rendet tartanak maguk körül, sőt, szólnak, hogyha pelenkát kell cserélni. A nyugodt környezet lételemük, a túl sok zaj, ricsaj, jövés-menés nem kedvez számukra. Ragaszkodók, az idegeneket nehezen viselik, ezért ha nem muszáj, ne adjuk őket idő előtt bölcsibe vagy mások felügyelete alá. Szeretik az embereket, a társaságot, de elsősorban a szeretteik fontosak számukra. Önállóságukra hamar fény derül, járni gyorsan megtanulnak, és a beszéddel sem lesz nehézségük. Jó megfigyelők, okos érvelők, ha el akarnak érni valamit, pontosan tudják, miként hassanak szüleikre, hogy a végeredmény nekik kedvezzen. Alapvetően szókimondók, de meg kell értetni velük, hogy ezt miként tegyék úgy, hogy senkit ne bántsanak meg közben.

Egy csöppnyi Mérleg emberke garantáltan sok vidámságot jelent bármely családban, hisz alapvetően derűs, kedves, elbűvölő, és szinte mindenki akaratlanul is imádnivaló babaként szemléli. Igyekszik folyamatosan kommunikálni környezetével, mindenről van véleménye, amit mások tudtára is hoz valamilyen formában. Társaságkedvelő, az egyedüllét nem kenyere. Ő kifejezetten kedveli a babazsúrokat, a jövés-menést, a rokonok-ismerősök látogatásait, és ha mindenki benne gyönyörködik. Hálás azért, ha körülötte sürögnek-forognak. Rajong a kényeztetésért, babusgatásért! Kiemelkedően fontos számára a harmónia és a nyugalom. Ha feszültség alakul ki körülötte, annak akár ő is megpróbál gátat szabni nevetésével, pozitív reakcióival. Felismerhető benne a döntésképtelenség állapota, már kicsi gyerekként is képes bármilyen apróságon hosszan hezitálni. A biztatás nagy segítség, de ez ne tűnjön erőszaknak számára.

A Skorpió baba látványosan zárkózott, magának való, szeret titkot tartani, játékait féltve őrzi, és ki nem állhatja, ha bárki többet akar tudni róla, mint amennyit maga is hajlandó megmutatni, elárulni. Látszólag nehezen kiismerhető, de ezt csak a távoli rokonok, barátok gondolják, akit szeret, és akiben bízik, azzal nyitott és végtelenül őszinte. Őt nem célszerű faggatni, sem nyaggatni, komoly ellenállás alakulhat ki benne, és akár napokig engesztelhetetlen lesz. Hozzá nagy türelem szükséges, és figyelembe kell venni, hogy már kicsiként szabályokat állít fel, és be is tartja azokat. Önállósága igen nagyfokú, hagyjuk őt élni, létezni, gondolkodni. Cserébe tiszteletet várhat el a szülő, valamint nagy odaadást. Vigyázni kell arra, hogy ne csalódjon, ne inogjon meg a bizalma, mert a memóriája remek, és semmit nem felejt. Őt kiengesztelni meglehetősen nehéz feladat. Makacsságával kiemelkedik kortársai közül.

A Nyilas baba remek tagja a családnak, hisz sokat nevet, általában jó kedélyű, kíváncsi és mozgékony, viszont a túlzásokat ő maga sem szereti. Tudja, hol vannak a határok, és elég ritkán feszegeti azokat. Maximalizmusra törekszik, hatalmas legóvárakat vagy épp végtelen hosszú síneket épít. Elsődleges célja, hogy megismerje környezetét, megértse a működési mechanizmusokat, és részese legyen a világnak. Jellemzően korán kezd beszélni és járni, és olyan helyekre is be- vagy feljut, ami a szülőket biztos megrémíti. Nagyon önálló, ezért kissé korainak tűnő döntései miatt sokan önfejűnek tarthatják, pedig nem az. Épp ez fogja később hozzásegíteni a komoly sikerhez. Ha valami nem úgy sül el, mint várta, könnyen továbblép, és gyorsan új dologba fog, szerencsére csak ritkán rágódik a múlton.

A Bak gyermek önálló, okos, komoly, szinte biztosan koraérett, és emellett bizony még a külvilág sem sétál el észrevétlenül. Ha valakire rámosolyog, az fontos jel, mert az illető vonzza, tetszik neki, vagy bizalma van iránta. Egy Bakocska érzelmeit nem lehet befolyásolni, az ő döntéseit nem lehet irányítani. Lekenyerezhetetlen, a lényegre és az őszinteségre törekszik már pici gyermekként. Kifejezetten szereti és igényli a rendszerességet, a jól felépített mindennapokat, a békés környezetet és a szerető szülői hátteret. Rendszerint igen korán szobatiszta lesz, hisz elég becsvágyó, ráadásul annál is jobban meg akar felelni az elvárásoknak, mint az szükséges lenne. Alapvető igénye van arra, hogy jól teljesítsen, hogy a különféle élethelyzetekben egyaránt helytálljon - hamar járjon, egyedül étkezzen, jól rajzoljon... Vigyázzunk, mert az örökös teljesítménykényszer akár fordítva is elsülhet, és több kárt okozhat, mint hasznot. Biztassuk játékra, és ne várjuk el tőle, hogy túl korán tudjon mindent.

A szabadság hőse már babaként is! Kedves, játékos, jó kedélyű, de azon nyomban nemtetszését nyilvánítja ki, amint pórázt akasztanak a nyakába, és szigorú szabályok közé akarják szorítani őt, vágyait és terveit. Kortársai közül azzal emelkedik ki, hogy valamiben biztosan nagyon ügyes, remek kapcsolatteremtő, mindenkivel megtalálja a közös hangot, és bárkit lekenyerez. Viszonylag hamar megun minden újdonságot, és napról napra új kihívásokat keres magának. Vonzzák az élmények, az ismeretlen felfedezése. Még az őt ismerő szülők, közeli rokonok sem tudják kiszámítani, mi lesz a következő lépése. Nem vár másokra, önmaga idézi elő a váratlan helyzeteket, hogy megfigyelhesse a hatást másokon. Rendhagyó ötletekkel szórakoztatja magát és környezetét, viszont azt nehezen viseli, ha eredeti céljaitól el akarják téríteni.

A legérzékenyebb baba, mindent lát, hall, ért, nehezen viseli a változásokat, épp ezért könnyen megijed az erős zajoktól, a hirtelen sötétségtől, a számára teljesen ismeretlen élethelyzetektől. Sosem szabad ráripakodni, leszúrni, durván számon kérni, vagy gúnyos megjegyzésekkel traktálni. Ne akarjunk egy összeomlott, lelkileg labilis gyermeket! Őt szeretni, óvni, felügyelni kell, ha sír, azonnal vigasztaljuk, és próbáljunk neki örömöt okozni. Nagyon együtt érző, és talán még annál is ragaszkodóbb. A rendszer és a szabályok segítik abban, hogy tudja, mikor és mit kell csinálni. Alapvetően könnyen alkalmazkodik, de nem szabad ezzel visszaélni, és bármit ráerőltetni. Sokszor csodálkozva figyeli, hogy mi történik körülötte. Mivel élénk a fantáziája, bárhová eljuthat, bármilyen kreatív ötletet megvalósíthat, ebben sose gátoljuk.

Támogatott tartalom

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.