Példás családanya a jobbikos Dúró Dóra

Forrás: Dúró Dóra -
politika light Dúró Dóra család Jobbik szóvivő gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Life.hu "A politikus is ember” című sorozatában politikusok mindennapjait, politikától távoli, emberi arcát mutatjuk be - politikamentesen. Ismerjétek meg jobban Dúró Dórát, a Jobbik szóvivőjét.

A legfiatalabb országgyűlési képviselővel, a parlamentben határozottan megnyilvánuló jobbikos politikusnővel szinte köszönő viszonyban sincsen, aki az interjún várt minket: egy szolid kinézetű, festetlen arcú, egyszerű, elegáns kosztümbe öltözött fiatal nő. Ő Dúró Dóra, aki számunkra most a kétgyermekes, fiatal családanya.

Hogyan képzeljük el a jobbikos család életét? Nem adnak banánt a gyermeknek, mert az külföldről származik, vagy pedig kitessékelik csemetéiket a játszótérről, ha egy roma vagy egy színes bőrű kisgyerekkel kezdenek játszani? Dóra, aki fiatalon, 26 évesen már kétgyermekes édesanya, betekintést engedett a Novák család életébe, ahol mindkét szülő országgyűlési képviselő, a Jobbikban ismerték meg egymást. A rendszerváltás óta mindig volt házaspár tagja a parlamentnek, olykor egyszerre öt is, most azonban ők az egyetlenek.

Dóra nemcsak az általa legszebb női hivatásnak tartott anyaságban, hanem a munkájában is örömét leli. Ő is, mint sok sorstársa, igyekszik ügyesen lavírozni a család és a munka között. Férje, Novák Előd, a Jobbik alelnöke próbál mindenben segíteni asszonykájának. A nagyszülők is versenyeznek, ki vigyázzon a kicsikre, a két és fél éves Novák Hunóra Kincsőre és a 10 hónapos Novák Bottyán Jánosra. Születésükkor Dóri édesanyja egy időre odaköltözött hozzájuk segíteni, anyósa pedig egy közelben lakó gyermekorvos, Dóra nélkülük nem lenne képes a munka és a család párhuzamos ellátására.

Forrás: Dúró Dóra
Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Házaspárok a parlamentben

Magyar Bálint, az SZDSZ alapító tagja, volt oktatási miniszter és felesége, Hodosán Róza szabad demokrata politikus.

Torgyán József, a FKGP elnöke, egykori földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter és Cseh Mária, aki független képviselő volt 2001 elejétől 2002-ig.

Az MSZP két képviselője, Nagy Nóra és Nyakó István, aki a párt szóvivői feladatait is ellátta. 2003-ban házasodtak össze.

Veres János, Gyurcsány Ferenc egykori pénzügyminisztere, és korábbi felesége, Szabó Éva, aki 2006-2010 között volt szocialista országgyűlési képviselő. Huszonnyolc év házasság után váltak el.

A reggeli vitaminbomba a főpolgármester-jelölt, Horváth Csaba titkahttp://www.life.hu/bulvar/20140224-horvath-csaba-mszp-fopolgarmester-jeloltje-vitaminbombaval-kezdi-a-napot.htmlHorváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője mindig kedves és mosolyog, jól fésült és jól öltözött. Vajon a politikus órákat tölt el a tükör előtt, hogy reggelente tökéletes formában lépjen ki otthonról? Eláruljuk, mi a titka! A Life.hu sorozatában politikusok mindennapjait mutatja be - politikamentesen.TV + BulvárOrigoSzívecskéket küldözget telefonon feleségének a romantikus politikushttp://www.life.hu/bulvar/20140226-molnar-csaba-dk-demokratikus-koalicio-ugyvezeto-alelnoke-szivecskeket-kuldozget-telefonon.htmlMolnár Csabát, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnökét tényleg azért választották meg korábban, 33 éves korában közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszternek, mert egy hídon állva telefonált, és ez a pillanat megihlette megbízóit? Utánajártunk, mi igaz a róla terjengő pletykákból. A Life.hu sorozatában politikusok mindennapjait mutatjuk be - politikamentesen.TV + BulvárFotó: Hámori Zsófia/Life.huJógával lazít a belügyminiszterhttp://www.life.hu/bulvar/20140218-pinter-sandor-belugyminiszter-jogaval-lazit-es-teniszezik-es-sportol.htmlPintér Sándort pár hete láttuk egy hétvégi jótékonysági teniszversenyen játszani, de a miniszter azt is elárulta, hogy a hétköznapjait is átszövi a sport szeretete. Minden reggel sportolással kezdi a napot. A Life.hu sorozatában politikusok mindennapjait mutatja be - politikamentesen.TV + BulvárFotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.