Kockáztatják a megítélésüket, de nem hosszabbítanak szerződést Schumacherrel a szponzorai

Forrás: AFP/Saeed Khan -
gazdaság szponzor morális viselkedés szerződés Michael Schumacher
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Michael Schumacherről lassan egy évvel a síbalesete után sem tudni, milyen állapotban van vagy mennyire épül fel. Néhány napja vált világossá, hogy korábbi szponzorai - a Navyboot és Jet Set divatmárka - nem hosszabbítják meg vele a szerződésüket, kockáztatva ezzel akár azt is, hogy ez a lépés imidzsromboló lehet a számukra.

A két márka megítélését kockáztatja a közönség szemében Philippe Gaydoul, akinek azért nincs könnyű dolga - írja a Bluewin.ch. A tulajdonos milliókat fizet a sportolónak évente, de Michael Schumacher szörnyű balesete miatt nem tudta teljesíteni azokat a feltételeket, amelyek a szerződésében szerepeltek. Mit lehet tenni ebben a nehéz helyzetben? A Philippe Gaydoul vezette cégeknek egyrészt gazdasági, másrészt morális szempontból kell döntést hozniuk, amit úgy tűnik, meg is tettek.

Forrás: AFP/Saeed Khan

A két svájci divatmárka volt az elsők, akik kiszálltak és nem köti őket szerződéses viszony Schumacherhez. Ennél többet egyelőre nem közültek, de a hallgatás mindig elég teret ad annak, hogy beinduljon a találgatás és a képzelődés. A feltételezések szerint csak és kizárólag gazdasági okai lehettek annak, hogy felbontották a szerződést, hiszen a sportoló és Philippe Gaydoul inkább barátok, mint egyszerű üzlettársak voltak. A pletykák szerint a két cég körülbelül 5 millió frankot fizetett Schumachernek évente, amely túl sok pénz egy pénzügyi nehézségekkel küzdő cég számára akkor, ha nem kap vissza semmit. Valószínűleg ez a bevétel nem fog hiányozni Schumachernek és családjának, de elképzelhető, hogy a barátság nem éli túl a döntést.

Életműdíjat kapott Schumacher – Könnyezve köszöntötte őt Vettelhttp://www.life.hu/news/20141114-michael-schumacher-eletmudijat-kapott-sebastian-vettel-konnyezve-koszontotte-ot-beszedeben.htmlCsütörtök este, Schumacher távollétében adták át a súlyos síbalesetet szenvedett sportoló elismerését. Vettel elcsukló hangon mondott beszédet érte.News--Niki Lauda: "Schumacher fel fog épülni" http://www.life.hu/drlife/20141122-niki-lauda-michael-schumacher-allapotarol-nyilatkozott-hiszi-hogy-meg-fog-gyogyulni.htmlA hatvanötéves egykor Forma-1-pilóta hisz Michael gyógyulásában. Dr. Life--Schumacher felesége reméli, hogy jövőre már tolókocsiban ülhet a sportolóhttp://www.life.hu/news/20141105-michael-schumacher-neje-corinna-remeli-jovo-nyarra-megerosodik-a-sportolo-es-tolokocsiban-tud-ulni.htmlMichael Schumacher svájci otthonában gyógyul. Különféle ereklyék segítik ebben, felesége, Corinna pedig minden apró változásnak örül és reméli, jövőre férje már képes lesz tolószékben ülni.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.