Demcsák Zsuzsa retteg? Az ítélethirdetés után megszólalt a volt férj is

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
Demcsák Zsuzsa családon belüli erőszak család bíróság ítélet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Demcsák Zsuzsa férjét az ellene indított büntetőperben a szerdai ítélethirdetésen minden vádpont alól felmentették. A műsorvezető Facebook oldalán reagált az ítéletre, és felteszi a kérdést: ezentúl rettegésben kell élnie?

A Life.hu előző cikkében idézte a csalódott műsorvezető szavait a közösségi oldalról:

"Ma megtanultam, mi is az igazságszolgáltatás a családon belüli erőszak kapcsán. Ez ma a magyar valóság. Azt gondolom, hogy a magyar bíróság ugyanazt tette velem, mint sok, a családon belüli erőszakot elszenvedő nőtársammal. Ha nem látta senki a verést, ha a fizikai terror nem szemtanuk előtt történt, akkor a bíróság nem védi meg az erőszakot elszenvedőt. Akkor tovább marad a rettegés, a volt férj bosszúja sokáig tart, félhetek majd attól is, hogy ország-világ előtt tovább mocskol, miközben a gyermekeit nevelem, tanítom, eltartom egyedül, az ő segítsége nélkül.Engem a törvény kötelez, őt nem. Rettegjetek nőtársaim, de ugyanakkor legyünk bátrak!"

Fotó: Szabó Gábor - Origo

A Blikk mai cikkében nem csak Demcsák Zsuzsa véleményét idézik, de a lapnak a volt férj, Kiss József is nyilatkozott, aki elmondta, pontosan erre az ítéletre számított, hiszen ártatlan.

"A volt feleségem mindent megtett, hogy alaptalanul lejárasson. De a történetben a legfontosabbak a gyermekeim. Félreértés ne essék, nem az a célom, hogy esetleg elszakítsam őket az édesanyjuktól, de ha veszélyben érzem a fejlődésüket, a testi épségüket, akkor mindenre kész vagyok, ami törvényesen lehetséges."

A műsorvezető korábban könyvben rántotta le a leplet házasságáról:

A Másik életem című könyv megírásának nem titkolt célja volt, hogy erőt adjon sorstársainak, és hitet, hogy sosem késő kiszállni egy rossz kapcsolatból.

Demcsák Zsuzsa sértetti jogi képviselője, Zamecsnik Péter a Blikknek elmondta, minden bizonyíték a rendelkezésre állt, ami alátámasztotta a vádlott bűnösségét.

"Természetesen nem értek egyet a bíróság döntésével, de az ítélet nem jogerős. Sértetti jogi képviselőként nincs jogköröm bármilyen indítványt vagy jogi lépést tenni, de valószínű az ügyészség fellebbez az ügyben, s másodfokon folytatódik az eljárás".

A műsorvezető közösségi oldalán teszi fel a nem csak őt, de rajta kívül még nagyon sok embert érintő kérdést:

Hol élünk, hogy nekem kell rettegnem? Ki véd meg engem??? Ki véd meg minket? Ki segít????"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.