"A saját férjem fojtogatott és erőszakolt meg"

házasság blog nemi erőszak fizikai bántalmazás családon belüli erőszak férj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tudjátok, milyen az, amikor valakit mind fizikailag, mind lelkileg terror alatt tart a férje éveken keresztül? Amikor a rózsaszín köd még akkor sem akar felszállni, amikor időről időre megerőszakolnak és fojtogatnak? A Bezzeganya blog Emmilyje tudja, és ezt meg is osztotta velünk, hogy mi is tudjuk. És ismerjük fel. Még időben.

Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!




Kezdetek

"Egyetemista vagyok. Boldog. Haverok, buli, Fanta. Ahogy kell. Anyagi és lelki függetlenség. Luxusnyaralások, 'amitkiejtekaszámon', stabil és szerető családi háttér. Apám legerőszakosabb mozdulata, hogy becsapja a hűtőajtót. Huszonkét évesen, nyáron jön a lovag. Szemtelen és szemtelenül jóképű."

Házasság

"Esküvő után vagyunk pár héttel. Önálló vállalkozó lett a férjem. Én lediplomáztam és már harmadik hónapja dolgozom. Reggel hatkor kelek és este hat után érek haza. A férjem lakásába. Ahol ő ül a kanapén. Nem túl stabilan. Mert előtte a kocsmában ült. 'Éhes vagyok, adj enni' - röffen rám. Kérdem, miért nem melegítette meg a hűtőben lévőt. Mert azt akarja, hogy én adjak enni neki. Pedig már dél óta éhes. Addig is talált sört a hűtőben..."

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A vég kezdete

"Az évek során pár pofon és egy kis lökdösődés csak a jussom, amikor meg merem őket említeni. Egyre ritkábbak a veszekedések, a verekedések. Ami van, elviselhető, túllendülünk. Monoklit csak egyszer szerzek, akkor is kizárólag az én hibámból, mert szex közben csúnyán viselkedem, tiltakozom. Kérem, hagyja abba azt, amit utálok. Lefog, kifeszít és csinálja. Végső elkeseredésemben leköpöm. Hát ezért."

Az ébredés

"Nyár. Segíteni akarok. Üvöltés a válasz, majd arra a kérdésemre, hogy mi a baj, miért kurváz le, válaszként egy pofont kapok. Józan és épp munkában vagyunk. Leülök és gondolkozok. Figyelek. Még egy évig. Küzdök az ébredés ellen."

A vég

"Hazajön egy hétköznap este részegen és közli, megint belém szeretett és gyereket akar. Érzi vajon, hogy vége? Így akar visszatartani? Vagy ennyire vak az én érzéseimre, egyéves kínlódásomra? Négy nap múlva elhagyom. Pünkösdkor. Feltámadás."

Emmily izgalmas, tanulságos és rendkívül érzékletesen leírt történetét ITT olvashatjátok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.