Kecskesajt répa variációkkal - recept

Forrás: Thinkstock -
kecskesajt restaurant Borkonyha recept LifeNetwork
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A répával ízesített kecskesajt különlegességet a vegetáriánusok, és a húsevők egyaránt imádni fogják. Szinte bármilyen főfogás előtt megállja a helyét. Íme, a Borkonyha receptje!

Mi kell hozzá?

- sárgarépa
- citromsárga répa
- lila répa
- vaj
- mogyoró
- tintahal tinta
- sárga koktélparadicsom
- só
- bors
- liszt
- kecskesajt
- balzsamecet
- fűszeres olaj
- olivaolaj
- sárgarépa püré

Forrás: Thinkstock

Hogyan kell elkészíteni?

Fűszeres olaj készítése: süssük meg olajban a bazsalikomlevelet ropogósra, utána szárítsuk le, majd adjuk hozzá azt az olajat, amiben sütöttük, és turmixoljuk össze.

Turmixgép táljába lisztet, vajat, tintahal tintát, és borsot teszünk és összedolgozzuk. Érdemes gumikesztyűt felhúzni, amikor kézzel, egy folpackba / fóliába szedjük a leturmixolt morzsa alapot.

Csomagoljuk be, majd tegyük a hűtőbe 20-25 percig. Egy nagyobb tálban gyúrjuk össze a kecskesajtot, és ízesítsük borssal. Csippentsünk le belőle egy golyónyit, és sodorjuk hurka alakúra és csomagoljuk be folpackba / fóliába, mint egy szaloncukrot. A fólia két végét csomózzuk meg.

Az étteremben a sokkolóba teszik, otthon hűtőben, vagy jégkockákkal megrakott tálcán tudjuk lehűteni.

Forraljunk vizet, tegyünk a fazékba babérlevelet és sót is. A megpucolt sárgarépából és citromságra répából krumplihámozó segítségével hosszában vékony csíkokat vágunk, majd tegyük bele a lobogó vízbe egy pár percre. Ebbe tekerhetjük bele a kecskesajtot díszítés gyanánt.

Karikázzuk fel répákat, majd külön-külön pároljuk meg vajban, adjunk hozzá cukrot és sót, majd turmixoljuk le úgy, hogy közben hideg vajat adagoljunk hozzá, ettől könnyű habos állagot kapunk. Egy tepsibe tegyünk szilikon lapot (vagy sütőpapírt), és reszeljük rá a tintahaltintás masszánkat.

160 fokon tegyük a sütőbe 5-6 percre.

Szeleteljük fel a sárga koktélparadicsomot és egy tálkában sózzuk-borsozzuk, majd adjunk hozzá pirított tört mogyorót.

Egy rész balzsamecetből és három rész olajból készítsük el a dresszinget és egy keveset öntsünk a paradicsomhoz.

Tálalásnál a répapüréket a tányérra kanalazzuk, ráhelyezzük a kecskesajtot (opcionális, hogy répahéjba tekerjük-e, vagy sem), mellészórjuk a tintás morzsát és mogyorót, majd rácsurgatunk egy kis fűszeres olajat.

Honnan van a recept

A Restaurant - Magyarország legjobb éttermeinek íze-java adásait keresd a LifeNetwork tévén, még több receptért kattints a LifeNetwork.hu oldalára.
3 pofonegyszerű, villámgyors tésztás recepthttp://www.life.hu/ez-zsir/20140428-3-pofonegyszeru-villamgyors-tesztas-recept.htmlKorábban összegyűjtöttük már a legfinomabb tésztaszószokat, most azonban ennél még tovább megyünk. Íme, a Life.hu kedvenc tésztareceptjei.Ez Zsír!ThinkstockAz édenkert igazi csábítója: 3 egészséges almarecepthttp://www.life.hu/ez-zsir/20141024-3-egeszseges-almas-recept-almabol-zabpehelybol-teljes-kiorlesu-liszttel.htmlMinden kétséget kizáróan az alma az egyik legsokoldalúbb gyümölcsünk. Ehetjük süteményben, például mennyei almás tortácskában, friss salátában, de csirkéhez is kiváló párosítás lehet. Amellett, hogy számtalan különböző módon felhasználható és elkészíthető, különösen egészséges is. Most a Life.hu is összegyűjtötte kedvenc almareceptjeit.Ez Zsír!--Így grillezz kukoricát - egy különleges receptet mutatunkhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20140714-hogyan-legyek-jo-no-kukorica-grillezese-egy-kulonleges-recept-segitsegevel.htmlHa nyár, akkor grillezés. Ha grillezés, akkor kukorica, legalábbis nálam. Imádom a héjában sült kukoricát, így csinálom!Hogyan legyek jó nőOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.