Szívszorító! Óvodában kell élnie a kisfiúnak, mert elhagyták a szülei

Forrás: AFP -
óvoda Kína kisfiú család elhagyott gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Xiao Xia tavaly töltötte be a kilencedik életévét. Bár egy nagyon okos, és szép gyerek, a jelek szerint a családjának mégsem kell. 

Xia szülei 2013-ban elváltak. A fiú már akkor is rendkívül szegényes környezetben élt, ezért a nagyszülei házába került. Egy észak-kínai városba járt óvodába, ahová minden nap elkísérte a nagyapja. Egyszer azonban hiába várták a férfit délután, ő nem jött vissza a gyerekért - írja a The Sun.

Illusztráció Forrás: AFP

Az óvoda persze azonnal felvette a családdal kapcsolatot, de ők azt mondták, hogy nem hajlandóak a továbbiakban foglalkozni a kisfiúval. Xia azóta ott él a nevelőkkel, és a ruhatár padlóján alszik egy matracon. Egy tengerentúli magazin interjút készített vele, amelyben elmondta: az újévi kívánsága az volt, hogy a szülei egyszer visszajöjjenek érte. Erre azonban igen kevés az esély, az édesapja például még a környékről is elköltözött.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.