Friss tanulmány: akinek féltestvére van, az agresszívabb a társainál

Forrás: Thinkstock -
testvér kutatás agresszivitás tanulmány család
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Michigan Egyetem és a Colorado-Boulder Egyetem szociológusai szerint nem mindegy, hogy egy családban milyen viszonyban vannak egymással a gyerekek.  

A kutatók körülbelül 6500 kiskorút vizsgáltak és tanulmányoztak. Az eredményekből az olvasható ki, hogy akik mostoha- vagy féltestvérrel nőttek fel, azok 10 százalékkal agresszívabbak az édestestvérrel rendelkező gyerekekkel szemben - írja a Futurity.

Forrás: Thinkstock

Az okát nem tudták pontosan megmagyarázni, de szerintük ilyen helyzetben komplex féltékenységgel kell megküzdeniük a kicsiknek, hiszen egy teljesen idegen ember érkezik a családba. A frusztráció megnő, és a viták száma is több lehet ilyen helyzetekben. A statisztikák szerint egyre több a "csonka" háztartás, így a szülőknek kell ilyenkor segíteni megoldani a kényes szituációkat.

A transznemű Briella kétségbeesetten próbált lánnyá válnihttp://www.life.hu/csalad/20160217-briella-transznemukent-szuletett-es-megprobalta-leszakitani-a-peniszet.htmlA kislány folyamatosan frusztrált és szomorú volt attól, hogy fiúként kell élnie. A szorongása miatt pedig drámai lépésekre szánta el magát a gyermek. Család--Gáspár Győző: „Evelin nem szenvedett súlyos balesetet!"http://www.life.hu/csalad/20160216-gaspar-gyozo-enekes-cafolta-hogy-lanya-gaspar-evelin-sulyos-balesetet-szenvedett.htmlEgy internetes oldalon jelent meg a hír, miszerint Gáspár Evelin súlyos balesetet szenvedett, Gáspár Győzőt elértük telefonon és kértük, hogy reagáljon a megjelentekre. Család--Vastag Tomi apa lesz!http://www.life.hu/csalad/20160216-vastag-tominak-es-kedvesenek-gyereke-lesz.htmlA 24 éves énekes hamarosan babázással fogja tölteni a legtöbb idejét, ugyanis kedvese gyermeket vár. Család--Hét hónapos terhesen is piruettezik a balerinahttp://www.life.hu/csalad/20160215-6-honapos-terhesen-is-tancol-a-balerina.htmlA new york-i balerina nem hagyott fel a hivatásával azért, mert megtudta, hogy várandós, annak ellenére sem, hogy közel 7 hónapos terhes. Azt csinálja, amit szeret, erról pedig egy videót is feltöltött Instagram-oldalára. A kommentelők pedig nem hagyták szó nélkül. CsaládOrigoNagyapa lehetne David Bowiehttp://www.life.hu/csalad/20160211-david-bowie-fia-duncan-jones-bejelentette-hogy-gyermeke-lesz.htmlA rocklegenda fia bejelentette, hogy apa lesz. Pontosan egy hónappal az ikon halála után. Család--Lagzi Lajcsi lánya igazi bombanő: Fotó!http://www.life.hu/csalad/20160213-galambos-lajos-lagzi-lajcsi-gyerekeivel-erkezett-a-story-galara-bogi-nagyon-dogos.htmlA Story Ötcsillag Díjátadó-gálán 2016 februárjában 17. alkalommal találkozik egymással a hazai sztárvilág és a közösségi élet krémje. Hogy semmiről se maradj le, a Life.hu élőben közvetíti a rendezvényt. CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.