Meghalt annak leszbikus párnak az egyik tagja, akik elsőként házasodhattak

Forrás: AFP/Stan Honda -
esküvő házasság meghalt leszbikus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Connie Kopelov annak a leszbikus párnak volt az egyik tagja, akik New York államban elsőként kötöttek házasságot, amikor 2011-ben bevezették a házassági egyenlőséget.

90 éves korában elhunyt Connie Kopelov, aki kedvesével Phyllis Siegellel 2011. július 24-én házasodott össze, 23 év együttélés után. Ők voltak az első azonos neműként házasságot kötő pár New York államban. Phyllis így emlékszik a pillanatra, amikor meghozták a házassági egyenlőségről szóló döntést: “Amikor meghallottam a hírt, elállt a lélegzetem, de a legjobb értelemben. Annyira hihetetlenül boldog voltam.”

Phyllis Siegel és Connie Kopelov volt az első, akik azonos neműként kötöttek házasságot New York államban Forrás: AFP/Stan Honda

Miután megházasodtak együtt vezették a 2012-es a New York Pride felvonulását Cyndi Lauper és a Kiehl’s nevű kozmetikai márka igazgatója,

Chris Salgardo mellett.

Connie Kopelov Inidanában született 1926-ban, ahol politikatudományt tanult, majd 1955-ben New Yorkba költözött. A Cornell és a New York Egyetemeken rendszeresen tartott nőtörténeti kurzusokat. Partnere csupán annyit közölt, hogy szerelme Alzheimer-kórban szenvedett.

Az Alzheimer-kór

Az Alzheimer-kór az időskori elbutulás (demencia) leggyakoribb oka, ami a szellemi képességek súlyos romlásával jár együtt, olyan mértékig, ami a normális napi életvitelt, önellátást is lehetetlenné teszi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.