Így bánunk valójában az állatokkal - Állatkínzás és elvadult embertelenség képekben

2019.01.17. 20:00

A tavalyi Inktober – amelyről korábban már írtunk – sok művész és művészlelkű amatőr számára volt inspiráló. Ez alól a lengyel Oliwia Kozłowska sem volt kivétel, aki illusztrátorként és tetoválóként is tevékenykedik. Mostani sorozatával az állati jogokra szerette volna felhívni a figyelmet.

Mind a 31 napot sikerült teljesítenem azzal a céllal, hogy az emberek jobban tudatában legyenek a körülöttünk lévő állatok szenvedésének"  - mondta Oliwia.

A művész által felvetett témák egyes értelmezései szimbolikusak, és némelyek talán kissé túlzóan lettek ábrázolva, de talán épp ez kell ahhoz, hogy végre ráébredjünk, mit is művelünk háziállatainkkal és a vadon élő fajokkal.

Oliwia Kozłowska a rajzaival szeretné felhívni a figyelmet az állatkínzásraForrás: Facebook/Bloajd
Nem háziállatoknak való vidék: Magyarország
Magyarországon nagyjából 100 ezer elhagyott vagy elkóborolt kutya járja az utcákat országszerte, a kontroll nélkül szaporodó, gazdátlan macskák száma pedig ennek a többszörösére tehető. Az államilag finanszírozott hatósági gyepmesteri rendszer elavult, folyamatos anyagi gondokkal küzd, és állatvédelmi feladatokat nem, vagy alig lát el. A színvonalas állatotthonok üzemeltetése, anyagi terhe és az állatvédelmi tevékenység jó része Magyarországon a civil szervezetekre hárul. Olvasd tovább!

Képei közt találkozunk az állatkísérletek és a gyógyszeripar által okozott károkkal, a házi kedvencek megalázásával, az embertelen bánásmóddal és a tárgyként kezelés szörnyű mocskával is. Erős grafikák készültek a hölgy kezei között.

Ezeket a képeket már pólókon és vászontáskákon is viszontláthatjuk, hála a művésznőnek.

Kattints a képre, és nézd meg galériánkat:

Forrás: Oliwia Kozlowska
állatkínzásháziállatembertelenségVadállatokInktober