Csűrös Karola 56 évig volt boldog férjével, Horváth Ádámmal

Forrás: MTI/Kovács Tamás -
Csűrös Karola halál rendező színész Horváth Ádám tragédia Szomszédok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A napokban hunyt el Horváth Ádám Erkel Ferenc- és Balázs Béla-díjas rendező. Felesége, Csűrös Karola színésznő mesélt férje elvesztéséről és arról, milyen volt a kapcsolatuk.

„1963-ban kerültünk össze, 1966-ban házasodtunk. 56 év után nagyon nehéz egyedül maradni. Mellettem van a család: a menyem, Ádám unokái, akiket a sajátjaimnak tekintek, a nővérem, az unokahúgaim” – osztotta meg a Hot! magazinnal Csűrös Karola, a napokban elhunyt Horváth Ádám özvegye.

Mint mondta: két hónapja alig lépett ki az utcára, mindig a férje mellett volt. „A végén már nem tudtunk beszélni, folyamatosan altatták Ádámot” – folytatta a színművésznő, aki Győrben kezdte a pályáját, majd Budapesten ismerkedett meg későbbi férjével. Csűrös akkor még egy fiatal karmesterrel randevúzott, de meg kellett neki mondania, hogy másba szeretett bele.

Horváth Ádám rendező és Csűrös Karola beszélget Jordán Tamással Forrás: MTI/Kovács Tamás

"Odavoltunk egymásért a későbbi férjemmel, mégsem dolgoztam vele; nem tartotta összeegyeztethetőnek. Amikor elkezdődött a Szomszédok, akkor viszont közöltem: ha nem én lehetek Etus, elválok” – emlékezett visssza Csűrös Karola.

Elárulta: nem volt mindig felhőtlen az életük. Számos albérletben laktak, amikor Karola végre vásárolhatott egy öröklakást a Bajza utcában. „Igazoltatnunk kellett mindkettőnknek a tévével és a színházzal is, hogy jogosultak vagyunk két szobára” – fogalmazott Csűrös Karola. Közös gyermekük nem született Horváth Ádámmal, de a színésznő sajátjainak tekintette a férje fiát, lányát és négy unokáját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.