Sokkoló kijelentés: "A rák a legkegyesebb halálnem"

Forrás: Photononstop/Eric Audras -
blog Dr. Richard Smith rák BBC
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megdöbbentő kijelentést tett a BBC egykori orvosszakértője, dr. Richard Smith. A professzor azt állítja, felesleges dollármilliárdokat költeni a rákkutatásra, ugyanis az az egyik legkegyesebb halálnem. 

Smith mindezt a British Medical Journalon vezetett blogjábantette közzé, a követező magyarázattal.

"Ellentétben azokkal, akik váratlanul, egyik pillanatról a másikra halnak meg szívrohamban, agyvérzésben, vagy többszervi elégtelenségben, a rákbeteg elköszönhet, visszatekinthet az életére, sőt, írhat akár búcsúüzeneteket is. De ez még nem minden: a betegség lefolyása időt arra, hogy a beteg elrendezze a függőben lévő ügyeit, hogy meglátogasson olyan helyeket, ahova mindig el szeretett volna jutni, és hogy megbarátkozzon az elmúlás gondolatával" - írja és hozzátette, különösen kegyes halál lehet a rák, ha "a betegnek rendelkezésére áll a szeretet, a morfium és a whisky."

Forrás: Photononstop/Eric Audras

Nem meglepő, hogy a professzor kijelentései nagy port kavartak az egész világon. A cikke alatt több százan adtak hangot nem tetszésüknek, felháborodott kommentek özönlötték el az oldalát, javarészt a betegségben érintettektől vagy olyan hozzátartozóktól, akik nemrégen veszítették el szerettüket daganatos megbetegedés miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.