Senki nem érti, miért hízott 20 kilósra a 10 hónapos kisbaba

Forrás: Northfoto -
Kolumbia Bogotá súlygyarapodás kisbaba doktor kóros elhízás orvos család elhízás kezelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Juanita Valentina Hernandez normál súllyal született, túlzott súlygyarapodása miatt ma azonban már közel 20 kilót nyom. Az orvosok egyelőre keresik a lehetséges okokat.

Értetlenül állnak az orvosok a kis Juanita Valentina Hernandez túlzott súlygyarapodása előtt. A most 10 hónapos kisbaba normál, nagyjából két és fél kilóval született a kolumbiai Libanóban, azóta azonban rohamosan gyarapszik a súlya.

Forrás: Northfoto

Ma körülbelül 20 kilónál jár, ami egy átlagos 5 éves gyerek súlyának felel meg. Kóros súlygyarapodása és a vele járó, elhízással kapcsolatos betegségek miatt is aggódik érte édesanyja, Sandra Franco, a legrosszabb mégis a tehetetlenség: szakértők nem tudják megmondani Juanita kóros elhízásának okát, a család anyagi helyzete pedig nem teszi lehetővé a további kísérleti kezelések finanszírozását.

Nyolc hónaposan már 20 kilót nyomott Santiago Mendoza. A kolumbiai csöppségről korábban ITT írtunk.

Egy jótékonysági szervezetnek hála Juanitát a múlt hónapban Kolumbia fővárosába, Bogotába vitték, hogy 3 másik aprósággal együtt szakértők felügyelete alatt elkezdhessenek egy új terápiát. Az alapítvány igazgatója, Salvador Palacio Gonzales szerint Juanita esetében a kora jelenti a legnagyobb nehézséget, és nagyon fontosnak tartja, hogy minél hamarabb, még egyéves kora előtt elérjék a kislány ideális testsúlyát, így megelőzve minden olyan betegséget, amelyet a korai elhízás okozhat.

Korábban halnak a mai gyerekek?

Egyre nagyobb mértéket ölt a gyermekkori elhízás, amely egy sor olyan betegséghez vezethet, amelyek a legtöbb esetben eddig felnőttkori betegségnek számítottak. A témát ITT járta körül a Life.hu.
Az elhízáson túl - ezt műveli a cukor a testeddelhttp://www.life.hu/ez-zsir/20141125-koverit-diabeteszt-okoz-es-emeli-a-koleszterinszintet-a-sok-cukor-ezekre-figyelj-oda.htmlA cukor nem épp a legjobb dolog, amit bevihetsz a testedbe - ezt mindenki tudja, mégis igen kevesen képesek lemondani róla. Íme, 11 megdöbbentő dolog, amit a rosszul kiválasztott és túlzásba vitt édesség művel a szervezeteddel. Ez Zsír!--Európa legkövérebb országa: Magyarország - tegyünk ellene!http://www.life.hu/ez-zsir/20150102-europa-legkoverebb-orszaga-magyarorszag-egy-2014-es-felmeres-szerint-mit-mond-a-dietetikus.htmlHa körbenézünk az utcán, minden harmadik ember túlsúlyos körülöttünk, legalábbis a statisztikák szerint. Bár sokan odafigyelnek az életmódjukra, ennek ellenére elsőként végeztünk az európai zsírbajnokságon. Mégis hogy lehet ez?Ez Zsír!ThinkstockKövér gyerekek - tönkreevett életekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20120522-kover-gyerekek-tonkre-evett-eletek.htmlNemcsak mozgásszervi megbetegedéseket, de cukorbetegséget is okoz a gyerekeknél a kövérség. Ráadásul a genetika is súlyosbítja a helyzetet, hiszen ha egy családban többször előfordult a cukorbetegség, szinte biztosra vehető, hogy a gyerek is beteg lesz. De javíthatunk a helyzeten! Dr. Héczey a Videoklinika.hu adásában elmondja, hogyan.Ez Zsír!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.