5 hiba, amit sose kövess el tampon használatakor

Forrás: Thinkstock -
tampon menstruáció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A menstruáció szívás, a vele járó tampon használata még inkább. Mégis, ha már így hozta a sors, hogy a nőket minden hónapban érinti ez az állapot, legalább legyünk óvatosak, és ne kövessünk el szarvashibákat!

Kézmosás nélkül

A tampon felhelyezése előtt is moss kezet, hiszen magad sem emlékezhetsz, mikhez nyúltál hozzá azelőtt, és te sem akarhatod, hogy fertőzések kerüljenek a hüvelyedbe.

Egyszer cserélsz

A sok munka és rohanás közepette teljesen elfeledkezel a tamponodról? Ha kívülről látható jelei nincsenek is, belül nagy kárt tud okozni. A baktériumok és a toxikus sokk szindróma veszélyét növeli, ha 4-8 óránként nem cseréled ki a tamponodat!

Forrás: Thinkstock

Nem csúszik mélyre

Az alacsonyra felhelyezett tampon nagyon kényelmetlen…

A lepisilt tampon esete

Habár minden pisilés után nem kell tampont cserélni, arra ildomos odafigyelni, hogy ne érje vizelet a kilógó madzagot. Ugyanez vonatkozik a székletre is. Elég kellemetlen érzést okozhat mindkettő.

Elfelejtődik

Kivel nem fordult még elő, hogy szimplán elfeledkezett arról, hogy kivegye a tampont? A test ennek ellenére kellemetlen szag formájában jelez, és ujjal is kitapintható a bent felejtett tampon.

Tudtad, hogy a magyar nők katonatiszt módjára fizetik a vaginaadót? ITT elolvashatod, hogy miért!
A menstruációs bugyi a jövő tamponjahttp://www.life.hu/drlife/20150604-a-menstruacios-bugyi-a-jovo-tamponja.htmlBár manapság a tamponok és betétek egészen jól szolgálnak, és nem engednek át folyadékot, mégis van, hogy véresebb a helyzet, mint a walesi bárdokban, és a kedvenc bugyid sem ússza meg. Dr. Life--11 irtó hülye kérdés, amit pasik tettek fel a tamponrólhttp://www.life.hu/drlife/20150430-15-irto-hulye-kerdes-amit-pasik-tettek-fel-a-tamponrol.htmlMinden férfi kíváncsi egy kicsit arra, milyen érzés lehet nőnek lenni, ezért gyakran kérdeznek is. Összegyűjtöttük a legvadabb kérdéseiket, amiket a tamponról akartak tudni. Dr. Life--Veszélyben az egészséged, ha tampont használsz? Most kiderült!http://www.life.hu/drlife/20141114-tamponokat-es-beteteket-tesztelt-a-tve-hogy-karosak-e.htmlA tamponokról és betétekről sok legenda terjed. Valóban rákkeltőek? Lehet mellékhatása egy betétnek? Most tesztelték ezeket.Dr. LifeThinkstockTampon: hasznos vagy halálos?http://www.life.hu/drlife/20121106-egeszseg-es-megelozes-tampon-hasznos-vagy-halalos.htmlSzinte minden nő kipróbálta már, zömük rendszeresen használja, de csak kevesen tudják, hogy akár halálos betegséget is okozhat a tampon. A húszéves Amy Elfritz legalábbis nagy árat fizetett a használatáért.Dr. LifeNői téma! Íme, a biztonságos tamponhasználat 3 aranyszabályahttp://www.life.hu/drlife/20150128-a-biztonsagos-tamponhasznalat-3-aranyszabalyat-mutatjuk-be-higienia-megfelelo-meret.htmlA tamponhasználat kapcsán a mai napig számos tévhit él a köztudatban. Most megtudhatod, hogy használd biztonságosan ezt a praktikus női segédeszközt.Dr. Life--Tavasszal jön az intelligens tampon!http://www.life.hu/drlife/20120229-tavasszal-jon-az-intelligens-tampon.htmlMagyarországon minden nap meghal egy nő méhnyakrákban, és évente kilencezer koraszülés történik. Az intelligens tampon ezek diagnosztizálását segítve csökkentheti a megbetegedések számát.Dr. Life

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.