Lázár Bence a lelátón izgulta végig a magyar-norvég meccset

Forrás: Instragram -
betegség Lázár Bence leukémia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Miközben az éle­téért, a gyógyulásért küzd a 24 esztendős Lázár Bence, azért szurkolt, hogy a magyar labdarúgó-válogatott kijusson a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságra. Ahogy arról a Life.hu beszámolt, ez sikerült is.

Az Újpest és a Nyíregyháza korábbi futballistája titokban ott volt vasárnap este a Groupama Aréna lelátóján, és a barátainak drukkolt, hogy harminc év elteltével, az 1986-os mexikói világbajnokság után, újra kijusson a nemzeti csapat egy nagy tornára - írja a Blikk.

Pedig Lázár Bence hihetetlenül nehéz heteken van túl, ugyanis még szep­temberben diagnosztizáltak nála leukémiát az orvosok. Kéthónapos kezelés után néhány napra hazatérhetett, majd vissza kellett mennie a Szent László Kórházba.

Forrás: Instragram

"Hihetetlen, hogy az ember kerülhet olyan helyzetbe, amikor minden fájdalmat vállal, ép ésszel nézi végig önmaga kínzását, hogy élhessen, mert igazán élni akar" - írta le gondolatait betegségéről a közösségi oldalán Lázár.

A futballtól azóta sem szakadt el, hiszen a Sport Televízió internetes oldalán blogot vezet, többször is megemlékezett a válogatott kvalifikációs meccseiről. A pótselejtező norvégiai felvonását televízión követte, és a Dzsudzsák Balázstól kapott címeres mezben szurkolta ki a győzelmet.

"Eljött a sötétedés, és belebújtam a Dzsudzsák Balázstól kapott 7-es mezembe, akkor megértettem! Ez több lesz, mint egy mérkőzés, ez kőkemény test-test elleni küzdelmet fog hozni, nem pedig szép játékot. Igazam lett!" - írta blogjában Lázár. "A visszavágó szerintem ennél is nehezebb lesz, de ez a csapat képes a kijutásra!" - mondta akkor.

Vasárnap pedig hihetetlen sportemberi nagyságról tett tanúbizonyságot, hiszen

miközben kórházi kezelés alatt áll, erőt vett magán, és kiment a stadionba egy csinos hölgy társaságában.

A tribünön találkoztak vele a lap munkatársai, de nyilatkozni nem kívánt az állapotával kapcsolatban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.