Bence vakon született, de nem adja fel az álmait - Ma már meséket ír!

Forrás: AFP/Daniel Roland -
műtét kisfiú írás mesekönyv vak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 10 éves kisfiú nap mint nap sok nehézséggel néz szembe, mégsem gondolja, hogy rossz lenne az élete. Rendszeresen sportol, verseket és meséket ír.

Bence mindkét szemére vakon született. Ötéves koráig öt műtéten kellett átesnie, de a sok szenvedés végül kifizetődött: ma már gyengénlátónak számít, ami óriási változás az életében. A kisfiú azóta egy nagyon erős, speciális bifokális szemüveget kapott, amivel sokat segítettek az állapotán - írja a Blikk.

Illusztráció Forrás: AFP/Daniel Roland

"Egy anyának sem könnyű a helyzete, de így még nagyobb kihívás volt minden nap. Nehéz volt beilleszkednie az osztályába, ezért később váltani is kellett. Szerencsére a mostani csoportban már nagyon jól érzi magát. A sportot 5 éves korában kezdte, eleinte azért, hogy sportoljon valamit, amit gyengénlátóként is tud űzni. Szinte érthetetlen, de annak ellenére, hogy jóformán nem is látott, már 3 éves korában megismerte a nagybetűket, és 4,5 évesen olvasott. A verseket pillanatok alatt megtanulta, majd 5-6 évesen elkezdett rímeket fogalmazni, 3. osztályosan pedig már egyre komolyabb verseket és meséket írt" - mesélte Ildikó, Bence édesanyja.

"Később is az írással szeretnék foglalkozni: szívesen adnék ki mesekönyveket, és a költészet is nagyon leköt" - mondta a mosolygós kisfiú, aki nem tartja magát hősnek, csak egy olyan gyereknek, aki azt teszi, amit kell.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.