Fogadj meg 5 tippet és úgy alszol majd, mint a bunda!

pihenés gyógyszer tippek alvás kávé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legfőbb érdekünk, hogy minőségi legyen az alvásunk, hiszen ez nagyban befolyásolja életminőségünket. Íme, 5 tipp, hogy könnyebben aludj el és kipihentebben ébredj!

1. Ne igyál kávét dél után. Ha mégis olthatatlan kísértést érzel a kávé íze után, akkor válaszd a koffeinmentes opciót, ha még pörgetnéd magad, zöld teát fogyassz.

Forrás: Thinkstock

2. Igyál kevesebb alkoholt. Egy mítosz szerint elalvás előtt ajánlott egy pohár vörösbor a pihentető alvás érdekében. Azonban ez téves, ugyanis ha elalvás előtt három órával alkoholt fogyasztasz, nem tudsz majd mélyen aludni, ez pedig a másnapi teljesítményedet is befolyásolhatja.

3. Engedd el a hétköznapi problémákat! Tarts egy jegyzettömböt az ágyad mellett, hogy fel tudd írni, ha valami hirtelen eszedbe jut, így később nem fogsz agyalni és nyugodtabban tudsz majd aludni.

4. Gyógyszert szedsz? Olvasd el a tájékoztatóját vagy kérdezd meg az orvosod az esetleges mellékhatásokról. Nem kizárt, hogy az összetevők befolyásolhatják a nyugodt alvásodat.

Forrás: Thinkstock

5. Ha tizenöt perc után sem tudsz elaludni, valószínűleg nem is vagy annyira fáradt: kelj fel és végezz el egy gyors teendőt, házimunkát, igyekezz lefárasztani magad, majd feküdj vissza. Ha ezután sem jársz sikerrel olvass, fejts rejtvényt, hogy az agyad is garantáltan lefáradhasson.

Hullámvasutazunk álmunkban: ezt műveli a testünk alvás közben

Gondolkodtál már azon, hogy mi történik a belső szerveiddel alvás közben, melyik éber egész éjjel, melyik "ébred" veled együtt és miért hullámvasutazunk álmunkban? Cikkünkből megtudhatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.