Meggyógyult a tbc-vel fertőződött focista, Kelemen Dávid

Fotó: Polyák Attila - Origo -
Kelemen Dávid focista tbc fertőzés gyógyulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két hete tünetmentes a 23 éves labdarúgó, aki már az edzésre is kimehetett. Ebben a szezonban azonban még biztosan nem lép pályára. 

A tavaszi NBI-es szezon kezdete előtt diagnosztizáltak nála tbc-t az orvosok, ezért a közeli barátokon, a családján és a klubon is szűrővizsgálatot kellett végezni. Mára szerencsére sikerült leküzdenie a betegséget.

Képünk illusztráció Fotó: Polyák Attila - Origo

"Szerencsére nem fertőzök, közösségbe is mehetek. Két hete tünetmentes vagyok, már csak kontrollvizsgálatokra kell járnom" – mondta a focista a Blikknek, aki hozzátette, még szednie kell a gyógyszereket, de már kilátogathatott az edzésre, valamint a Honvéd elleni meccsre is, bár csupán a pálya széléről figyelhette társait. Családja és barátnője támogatása sokat segített neki a gyógyulásban.

Szüleim, nagyszüleim sokat jöttek Pestre, izgultak miattam. Édesanyám milánói makarónija és a gulyáslevese nagyon jót tett. A barátnőm mindig mellettem volt, még a vizsgálatokra is elkísért. Az is nagyon jólesett, hogy a klubomtól folyamatosan érdeklődtek, a csapattársak szintén sokat kérdezték, hogy vagyok. Amikor ellátogattam az edzésre, még ugrattak is, hogy „na, itt egy új játékos!” – mondta Kelemen Dávid.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.