párkapcsolat kutatás szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Öt amerikai egyetem kutatói 6500 tesztalany segítségével azt próbálták kideríteni, hogy mégis miért szakítottak a korábbi kedvesükkel. 

Sajnos ki kell, hogy ábrándítsuk azokat, akik nagy Ő-re vágynak, ugyanis mindenkinek vannak negatív személyiségvonásai. Ez persze nem nagy újdonság, ahogyan az sem, hogy a szakításkor a szakító felek

sokkal inkább előtérbe helyezik párjuk negatív tulajdonságait a pozitívakkal szemben.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

A nőknél leggyakrabban előforduló szakítási indokok között szerepelt:

a másik iránti külső vonzalom elvesztése, egészségtelen életmód, eltérő vallási nézet, társadalmi státusz, különböző kapcsolati tervek.

Természetesen lehetnek a szakításnak egyedi okai is, de a kutatás szempontjából inkább a közös jellemzőket vették górcső alá.

Ilyenek vagyunk a kapcsolat elején – és a szakítás után

Férfi és nő kapcsolata – megunhatatlan téma. Az alábbi videó két főszereplője azt mutatja be, hogyan változik egy-egy reakció, mondat vagy gondolat még a szerelem hajnalán, majd később a szétválás után. A teljes cikkünket itt elolvashatod!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.