Kirívóan rosszul szerepelt a magyarok egészsége az európai rangsorban

szívderítő egészség Európa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A felnőttek egészségtelen táplálkozása és a kevés mozgás egyaránt hozzájárul a magyarok jelentős súlytöbbletéhez és kirívóan rossz egészségi állapotához. Magyarországon három felnőttből kettő túlsúlyos vagy elhízott. 

Az olyan, életmóddal, azon belül a táplálkozással összefüggő krónikus betegségek, mint a szív- és érrendszeri megbetegedések és a rosszindulatú daganatok halandósági rangsorában Magyarország a legrosszabbak közé tartozik Európában.

Forrás: Dreamstime

Az elhízás az életminőség romlásán túl számos krónikus betegség kialakulásának kockázatát növeli, például a 2-es típusú cukorbetegségét, a szívkoszorúér-, a magasvérnyomás-betegségét, a stroke-ét, egyes rákbetegségekét, sőt olyan pszicho-szociális problémákét, amelyek akár korai halálozáshoz vezethetnek.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint a túlsúly és az elhízás gyakorisága már Európában is riasztó méreteket öltött,

az elmúlt 30 év során hazánkban is növekedett. Az elhízás népegészségügyi jelentősége és társadalmi terhei vetekszenek a dohányzáséval, ugyanakkor az egészséges életmóddal már a daganatos betegségek jelentős része (20-40%) is megelőzhető, a halálozások fele elkerülhető lenne.

Forrás: Dreamstime

Az Országos Táplálkozás- és Tápláltsági Állapotvizsgálat országosan reprezentatív adatokat szolgáltat az elhízás gyakoriságáról, a táplálkozási szokásokról, a tápanyagbevitelről, az egészségi állapotot meghatározó tényezőkről.

A meglepő adatokért kattints a Szívderítő.hu cikkére!

Sarka Kata újabban rendszeresen jár kórházbahttp://www.life.hu/drlife/20160608-sarka-kata-ujabban-rendszeresen-jar-korhazba-mesedoktorra-valt.htmlMostanában rendszeres látogatója a kórházaknak Sarka Kata, szerencsére nem azért, mert beteg, hanem mert szívügyévé vált a beteg gyerekek felvidítása. Így már Kata is egyike lett azoknak, akik mesékkel gyógyítják a kicsik lelkét. Dr. Life--Sarka Kata újabban rendszeresen jár kórházbahttp://www.life.hu/drlife/20160608-sarka-kata-ujabban-rendszeresen-jar-korhazba-mesedoktorra-valt.htmlMostanában rendszeres látogatója a kórházaknak Sarka Kata, szerencsére nem azért, mert beteg, hanem mert szívügyévé vált a beteg gyerekek felvidítása. Így már Kata is egyike lett azoknak, akik mesékkel gyógyítják a kicsik lelkét. Dr. Life--Ne ülj egész nap a popódon! - Elmondjuk, hogy miért károshttp://www.life.hu/drlife/20160608-ezt-teszi-a-fenekeddel-az-egesz-napos-ules.htmlAz egész napos ülés megváltoztatja a a popód formáját, hátfájást okoz és az edzésrutinod is megváltozhat. Ha most kikerekedett szemekkel nézed a monitort, akkor olvass tovább, mert elmondjuk mi a megoldás! Dr. LifeThinkstockHa fáj valamim, baj van a lelkemmel? - Betegségeink lelki tőről is fakadhatnakhttp://www.life.hu/drlife/20160608-testi-betegsegeink-lelki-eredete-szakertovel.htmlSokszor hallunk arról, hogy egyes betegségeket valójában olyan lelki problémák okoznak, amelyeket nem tudunk megoldani, ezért ilyen formában kerülnek felszínre. Egyesek ezt valósnak vélik, mások kevésbé hisznek benne. Éppen ezért megkérdeztünk egy szakértőt a témáról. Dr. LifeSokkoló! Húsevő baktérium miatt kellett amputálni a lány végtagjaithttp://www.life.hu/drlife/20160608-aimee-copeland-a-husevo-bakterium-aldozata-lett.htmlAimee Copeland manapság egy boldog nő benyomását kelti, pedig 4 évvel ezelőtt egy tragédia áldozata lett: egy húsevő baktérium miatt amputálni kellett a végtagjait. Dr. LifeOrigoMolnár Anikót hosszú ideig pánikbetegség és halálfélelem gyötörte http://www.life.hu/drlife/20160607-molnar-aniko-hosszu-ideig-komoly-betegsegekkel-kuzdott-lehet-hogy-nemetorszagba-koltozik.htmlAz egykori Nagy Ő éveken át pánikbetegséggel és halálfélelemmel küzdött. Végül egy indiai férfi segített rajta. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.