Bárányhimlőnek indult, tragédia lett belőle

Forrás: Thinkstock -
orvos rák bárányhimlő gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 10 hónapos kisfiú egész testét piros kiütések borították, édesanyja azt hitte, hogy bárányhimlős, de amikor orvoshoz vitte a kicsit, kiderült, hogy sokkal veszélyesebb betegségről van szó.

Oscar Langham mindössze 4 hónapos volt, amikor megjelentek az első tünetek. Az egész testét piros pöttyök borították. Az orvos végül tudatta a szülőkkel a rossz hírt: a kisfiuk Langerhans sejtes histiocytosisban szenved, ami

a rák egy fajtája.

Forrás: Thinkstock

A szervezet folyamatosan fehérvérsejteket termel, leküzdve ezzel a betegséget, ám a csecsemőnél

ezek túltermelődése okozza a daganatokat.

A kisfiú átesett egy kemoterápián, így a piros daganatok egy része elmúlt, ez viszont nem jelenti azt, hogy jó úton halad a gyógyulás útján.

Bár a szülők elkeseredtek, de minden energiájukkal próbálják elfeledtetni Oscarral a betegségét: ugyanúgy sétálnak, és játszanak, ahogyan a többi egészséges egyéves gyerek is teszi - számolt be a Daily Mail. A kicsiről készült képeket megnézheted itt!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.