Ne tömd cukorral a jóllakott babád!

Forrás: Dreamstime -
baba táplálkozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kisgyermekek táplálkozása a fogantatástól az első két évig nagy mértékben befolyásolja későbbi hajlamukat a cukorbetegségre és szív- és érrendszeri megbetegedésekre - mondta a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.

A szakember hozzátette: erről szól a világméretű, Első 1000 nap elnevezésű kampány, amellyel a szervezők gondolkodásváltást szeretnének elérni a szülőknél. Kifejtette, hogy egyebek mellett meg kellene próbálni csökkenteni a cukor és édesség kínálását, mert vélekedése szerint a szülők nem akkor tesznek jót a gyerekkel, ha például a rendesen megevett ebéd után csokoládét kaphat, mivel értelmetlen dolog egy jóllakott gyereket "cukorral tömni" - mondta. A szakértő szerint egyre inkább találkoznak gyermekkorban is olyan betegségekkel, amelyek egy emberöltővel ezelőtt még nem voltak jellemzők.

Forrás: Dreamstime

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.