Azt hiszed, fiatal vagy még hozzá? Tévhitek az egyik leggyakoribb szívbetegségről

Forrás: Tumblr -
betegség szívderítő hipertónia tévhitek magas vérnyomás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Összefügg a fejfájás és a hipertónia? Rossz hatással van a testmozgás a magas vérnyomásra? Számos tévhit kering a hipertóniáról – ezeket járjuk most körül.

Nem fáj a fejem, ezért nem lehet magas a vérnyomásom

Forrás: Dreamstime

Tény, hogy ezek a gyakori orrvérzés, a rossz közérzet és a remegés mellett gyakran előfordulnak a betegség során,

ám nem ritka az sem, hogy semmilyen panasz nem hívja fel rá a figyelmet, csupán vérnyomásmérés során veszi észre az illető, hogy magasabbak az értékei.

Még fiatal vagyok a hipertóniához

Igaz, hogy a hipertónia általában a 60 év felettieket sújtja, ám ugyanúgy előfordulhat fiatalabbaknál, sőt gyerekeknél is!

A stressz, a túlsúly, a mozgáshiány, az egészségtelen étkezés ugyanis mind elősegítik a magas vérnyomás kialakulását, ezért a 60 év alattiak is kénytelenek orvoshoz fordulni.

Ráadásul kutatások szerint bizonyos esetekben már az úgynevezett prehipertóniát is kezelni szükséges!

Forrás: Tumblr

A testmozgás csak feljebb viszi a vérnyomásom

Sokan nem mernek magas vérnyomással mozogni, mivel attól tartanak, hogy a sportolás még inkább megemeli az értékeket. Ez viszont a legrosszabb, amit egy hipertóniás beteg elkövethet, ugyanis a testmozgás nem csupán a betegség kialakulását elősegítő túlsúlytól szabadít meg, de

a rendszeres laza testmozgás csökkenti is a vérnyomást, és megakadályozza az állapot romlását.

Nem ezek az egyedüli tévhitek a magas vérnyomással kapcsolatban. Még több megdöbbentő infóért kattints a Szívderítő.hu oldalára!

Mentális egészségedről árulkodhat a kedvenc Instagram-szűrődhttp://www.life.hu/drlife/20160823-az-instagramon-hasznalt-filter-vagy-szuro-a-mentalis-egeszsegedrol-arulkodhat.htmlA népszerű képmegosztó oldalra feltöltött fényképed sokkal többről is árulkodhat, mint gondolnád. A kutatók szerint akár a depresszió kiszűrésére is alkalmasak lehetnek az Instagramon közzétett fotóidhoz felhasznált filterek. Dr. LifeOrigoA történelem legpusztítóbb betegségei: a spanyolnáthahttp://www.life.hu/drlife/20160830-a-tortenelem-legpusztitobb-betegsegei-a-spanyolnatha.htmlKevesebb, mint 2 év leforgása alatt milliók halálát okozta a spanyolnátha, ami a becslések szerint több emberrel végzett, mint Hitlert, a nukleáris fegyvereket és a korszakban történt terrortámadásokat együttvéve. Az 1918 és 1919 között pusztító járvány a Föld teljes lakosságának nagyjából a 4%-át betegítette meg. A Life.hu sorozatában ezúttal a spanyolnátha „útja" kerül bemutatásra. Dr. Life--A nőknek jobban fáj, mint a férfiaknakhttp://www.life.hu/drlife/20160825-a-noknek-jobban-faj-mint-a-ferfiaknak-ha-betegek.htmlAz orvosi irodalomban is számtalan nyoma van annak, hogy a gyengébbik nem tagjai jóval intenzívebben élik meg a fájdalmat egyes betegségek során, mint a férfiak. Egy friss kutatás pedig nemrég bebizonyította ennek igazát. Dr. LifeOrigoHa csak egy ok kell, hogy fényképezz a nyaralásod alatt, akkor ez legyen azhttp://www.life.hu/drlife/20160815-a-fenykepezes-nyaralas-alatt-segit-meg-jobban-atelni-az-elmenyt-a-tudomany-szerint.htmlFotózás közben koncentrálódik a figyelem, mindez pedig hozzásegít ahhoz, hogy még jobban át tudd élni a pillanatot. Egy nemrég megjelent tanulmány szerint ráadásul a fényképezés még „élvezetesebbé” teszi azt, amivel épp foglalkozol. Dr. Life--Veszélyes lehet az internetről rendelt gyógyszerhttp://www.life.hu/drlife/20160816-az-internetrol-rendelt-gyogyszer-veszelyes-lehet.htmlA világhálóról szerzett gyógyszerek több kockázatot is hordozhatnak, és akár tiltott hatóanyagokat is tartalmazhatnak, míg az engedéllyel rendelkező ellátótól vásárolt készítmény esetén eredményesebben nyomon követhető, kit terhel a felelősség baj esetén. Dr. Life--Akiknek Arnold Schwarzenegger az ideál - A férfiaknak is lehet testképzavarukhttp://www.life.hu/drlife/20160816-az-izomdiszmorfia-a-ferfiak-testkepzavara.htmlEleinte inverz anorexiának is nevezték az izomdiszmorfia nevű, általában férfiakat érintő testképzavart. Dr. LifeNorthfoto

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.