Meghalt a 6 éves vízfejűséggel küzdő kislány: Fotó!

Forrás: AFP/Arindam Dey -
betegség halál kislány vízfejűség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már csak egy életmentő műtétre lett volna szüksége a 6 éves kislánynak, ám sajnos idő közben életét vesztette. 

Az indiai Roona Begum vízfejűséggel (hydrocephalus) született 2011-ben, melynek következtében az agya folyamatosan növekedett. Amikor már 94 centiméteres fejmérettel rendelkezett, orvosi beavatkozások során esett át. Így először 73, majd 58 centisre csökkentették a méretét.

A kislány túlélésében bízott az egész család Forrás: AFP/Arindam Dey

A kezelések természetesen horribilis árakat követeltek, ezért a világ különböző pontjairól érkeztek adományok, amelyekből a család finanszírozni tudta a műtéteket. A szakemberek idén őszre tervezték az utolsó helyreállító operációt, ám Roona sajnos idő közben életét vesztette.

Két műtéten túlesett, már csak egyre lett volna szükség Forrás: AFP/Arindam Dey

"Roona kis légzési nehézséggel küzdött, de mire kórházba kerülhetett volna, a légzésgondok miatt sajnos életét vesztette" - írta meg az IndiaToday.

Ritka öröklődő betegség miatt törnek a kislány csontjai: Fotók!

Hihetetlen betegségben szenved egy 6 éves kislány. A genetikailag öröklődő kór miatt már szinte minden csontja el volt törve. A kór sajnos nem kezelhető, a kicsinek így kell leélnie az egész életét. Olvass tovább itt...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.