Király Viktor asztmás betegeken segít

2018.05.08. 10:59

Király Viktornak nem csak remek hangja van, a szíve is nagy, szívesen segít másokon. Sorstársait, légzési nehézségekkel küzdő betegeket is gyakran látogat.

Kevesen tudják Király Viktorról, hogy asztmás. Miután Magyarországra költöztek a családdal, azonnal keresett is egy specialistát, aki rávilágított arra, hogy az éneklés során alkalmazott légzéstechnika sokat javíthat az állapotán.

Nemrég felkérték az énekest, hogy látogassa meg azt a törökbálinti kórust, amelynek tagjai mind légzési nehézségekkel küzdenek. Örömmel tett eleget a kérésnek és boldogan látta, hogy a betegeknek azóta sokat javult az állapota.

Én magamon is tapasztalatom, hogy a zene segít az asztmámon. De amit ott láttam, az fantasztikus. Voltak olyan betegek, akik egyik héten még oxigénpalackkal ültek ott, és alig tudtak mozogni, egy két közös éneklés után viszont már könnyedén jártak. Nagyon élveztem ezeket a találkozásokat, már egy gálán is túl vagyunk. Jó érzés, hogy a zenével, az énekléssel szebb életet élhetnek!" – nyilatkozta Király Viktor a Ripostnak.

Király Viktorbetegéneklésbetegségasztma