A vízre allergiás egy budapesti lány, így reagál a bőre

tusolás izzadás víz allergia Budapest kiütés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Budapesten élő Valentina Bones különös betegséggel küzd, gyógymód egyelőre nincs rá. Allergiás a vízre, de nemcsak a csapvízre, hanem az izzadtságtól és a könnyektől is kiütések lepik el bőrét. 

Esti órákra járt a főiskolán azért, mert nappal túl meleg volt a terem. Valentina Bones ugyanis nemcsak a vízre allergiás, hanem az izzadtságra, a könnycseppekre, sőt még a gyümölcsök levére is, amennyiben azok a bőréhez érnek. Ilyenor piros kiütések lepik el a bőrét, elmondása szerint pedig ez olyan, mintha forró olajban sülne.

Here, a selfie letting ya know I’m still alive...

Valentina Bones (@therealbones) által megosztott bejegyzés,

A 24.hu cikkezett a lányról, akinél 17 éves korában diagnosztizálták a vízallergiát. Azt írják, hogy az aquagenic urticaria olyannyira ritka betegség, hogy 230 millió emberből egyet érint. Egyelőre pedig gyógymód sincs rá.

Got some bomb ass ramen & ice cream last night and met a giant puppy thanks K

Valentina Bones (@therealbones) által megosztott bejegyzés,

A fotósként dolgozó lány így saját maga kísérletezett ki néhány módszert, amivel enyhítheti kínjait. Nyáron például hideg vízzel tusol, mert ez kevésbé irritálja bőrét, télen pedig nagyjából 3 percig tud a langyos víz alatt állni, vagy pedig vizes ruhával oldja meg a tisztálkodást.

Ennyi alvás szükséges az életkor szerinthttp://www.life.hu/drlife/20180731-ennyi-alvas-szukseges-az-eletkor-szerint.htmlAz alvás rendkívül fontos a szervezet egészséges működéséhez, de nem mindenkinek ugyanannyi kell belőle. Kiderült, hogy életkor szerint pontosan mennyi alvás is szükséges. Íme, az eredmény. Dr. LifeThinkstockEttől tűnik fiatalabbnak az arcunkhttp://www.life.hu/drlife/20180730-ettol-tunik-fiatalabbnak-az-arcunk-kutatas.htmlKutatók kiderítették, melyek azok a vonások, amelyektől fiatalabbnak tűnik az arcunk. Dr. LifeOrigoEltalálta a pornósztár, Mia Khalifa műmellét egy jégkorong: szétfolyt az implantátumhttp://www.life.hu/drlife/20180730-eltalalta-a-pornosztar-mia-khalifa-mumellet-egy-jegkorong-szetfolyt-az-implantatum.htmlMia Khalifa mellét komoly baleset érte: szétrobbant. Kés alá kell feküdnie, hogy helyrehozassa. Dr. LifeOrigoNem tesz jót a meztelenül alvás a kánikulábanhttp://www.life.hu/drlife/20180730-nem-tesz-jot-a-meztelenul-alvas-a-kanikulaban.htmlJó ötletnek tűnhet meztelenül aludni a kánikulában, ám úgy tűnik, hogy mégsem ez a leghatásosabb módja annak, hogy lehűtsük magunkat. Dr. LifeOrigoEz az oka, ha pisilés közben kiráz a hideghttp://www.life.hu/drlife/20180730-ez-az-oka-ha-pisiles-kozben-kiraz-a-hideg.htmlSokakat kiráz a hideg, amikor pisilnek, ám a legtöbben nem törődnek az okokkal. Félreértés ne essék: aggodalomra semmi ok, de azért jó tudni, hogy miért történik ez. Dr. Life--Ezeket a szabályokat tartsuk be, hogy elkerüljük az intim fertőzésekethttp://www.life.hu/drlife/20180730-ezeket-a-szabalyokat-tartsuk-be-hogy-elkeruljuk-az-intim-fertozeseket.htmlA strandok, sok ember, és a meleg táptalaja a fertőzéseknek, ezért fokozottan oda kell figyelnünk, ha szeretnénk elkerülni a különböző intim panaszokat. Ezeket a szabályokat érdemes betartani. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.