Kutatók megtalálhatták a hasnyálmirigyrák ellenszerét

Forrás: Thinkstock -
gyógyszer hasnyálmirigy kutatás daganat rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Olyan gyógyszert fejleszthettek ki a szakemberek, amely hatásos lehet a hasnyálmirigyrák ellen.

Szakemberek megalkothatták a gyógyszert a hasnyálmirigyrákra, a daganatos megbetegedések azon fajtájára, amelybe Alan Rickman, Patrick Swayze és Steve Jobs is belehalt. A Metro azt írja, az Egyesült Királyságban 71 emberből egyet érint a megbetegedés és közülük mindössze 20 százalék éli meg az egy évet a diagnózis felállítása után.

A kutatók egereken alkalmazták az új gyógymódot: az immunsejtjeiket keresztül képesek voltak felvenni a harcot a tumorral.

Az állatokon jól látszottak a gyógyulás jelei. Eddig nagyon ígéretesnek tűnik" – áulta el Nick Lemoine professzor.

Szakemberek megtalálhatták a gyógymódot a hasnyálmirigyrákra Forrás: Thinkstock

A kutatók most abban reménykednek, hogy 2020-ra eljuthatnak oda, hogy már nem csak állatokon, hanem embereken is tesztelhetik az új gyógymódot.

A betegség komplex természetéből adódóan csak nagyon limitáltak a kezelési lehetőségei a hasnyálmirigyráknak. A műtét az egyetlen megoldás, amellyel meg lehet menteni az életet, de csak a betegek 10 százaléka kapja ezt meg" - nyilatkozta Leanne Reynolds, a kutatás vezetője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.