Hazánkban folytatják a fejüknél összenőtt indiai ikrek szétválasztását

ikrek szétválasztás műtét Magyaroszág India
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Számos konzultáció után úgy döntöttek, hogy Magyarországra szállítják a fejüknél összenőtt indiai sziámi ikreket. Itt folytatódik majd a szétválasztás. 

Rabia és Rukiya, a fejüknél összenőtt indiai sziámi ikerpár szétválasztását egyedül a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsapata vállalta. Hosszas konzultáció után most úgy döntöttek, hogy Budapestre hozzák őket azért, hogy itt folytassák a szétválasztást - írja a 24.hu.

A végleges koponyaszétválasztáshoz szükséges diagnosztikai és előkészítő vizsgálatoknak megfelelő körülmények között kell megtörténniük, ahogy a plasztikai sebészeti műtétnek és a szövettágítók beültetésének is. A műtétsorozat három fő szakaszból áll. Az első rész a fő agyi szállítótér-hálózat érfalon belüli, kétlépcsős szétválasztása volt, melyet dr. Hudák István idegsebész vezetésével végeztek Bangladesben.

A következő szakaszt végzik Magyarországon dr. Pataki Gergely plasztikai sebész vezetésével. Az agy és a koponya végleges szétválasztását dr. Csókay András idegsebész irányítja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.