Január elsejétől több női betegség után is adókedvezmény jár

Forrás: Thinkstock -
betegség adóbevallás női betegségek adókedvezmény adó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2019. január elsejétől adókedvezmény jár több női betegség után.

Az endometriózis, mellrák, méhnyakrák, petefészekrák betegségekben érintett nők 2019. január 1-től adókedvezményre jogosultak – számolt be róla a Napidoktor.

A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (Szja tv.) 40. §-a rendelkezik arról, hogy súlyosan fogyatékos személyek személyi kedvezménye címén az összevont adóalap utáni adó terhére adókedvezményt érvényesíthetnek.

A súlyos fogyatékosságnak minősülő betegség közé 2009 óta nem kerültek be új betegségcsoportok, de most a Női Liga közbenjárásának köszönhetően az említett betegségekben érintett nők 2019. január 1-től adókedvezményre jogosultak.

Adókedvezmény jár a női betegségek után Forrás: Thinkstock

A portál azt írja, hogy az érintettek súlyosan fogyatékos magánszemélynek minősülnek, így – ha erről orvosi igazolásuk van – a határozat alapján a fogyatékos állapot kezdő napjának hónapjától ezen állapot fennállása idején havonta az adóév első napján érvényes havi minimálbér 5%-ának megfelelő összeget kaphatják meg.

Mikróban főzött tojást, súlyos sérüléseket szenvedett egy férfihttp://www.life.hu/drlife/20190111-mikroban-fozott-tojast-sulyos-seruleseket-szenvedett-egy-ferfi.htmlA 44 éves Saul Morton a mikrohullámú sütőben akart tojást főzni. Az egyik azonban az arcába robbant, melytől súlyos sérüléseket szenvedett. Dr. LifeOrigoLeukémiát diagnosztizáltak a Barátok közt sztárja, Gyebnár Csekka vőlegényénélhttp://www.life.hu/drlife/20190111-leukemiat-diagnosztizaltak-a-baratok-kozt-sztarjanak-gyebnar-csekkanak-a-volegenyenel.htmlLeukémiát diagnosztizáltak az orvosok a Barátok közt sztárja, Gyebnár Csekka párjánál. Dr. Life--Interjú Amerika leghíresebb bőrgyógyászával, dr. Pimple Popperrelhttp://www.life.hu/drlife/20190111-interju-amerika-leghiresebb-borgyogyaszaval-dr-pimple-popperrel.htmlA neten dr. Pimple Popper néven vált ismertté dr. Sandra Lee, Amerika egyik legkiválóbb bőrgyógyásza. Betegei a legkülönfélébb bőrproblémákkal keresik fel, rajongói pedig élvezettel nézik a pattanások kinyomásáról feltöltött videóit. Dr. Life--Így néz ki a táncos, Tomi Conte feneke, miután eltávolították belőle a szilikonthttp://www.life.hu/drlife/20190111-igy-nez-ki-a-tancos-tomi-conte-feneke-miutan-eltavolitottak-belole-a-szilikont.htmlIllegálisan töltette fel a fenekét a táncos, és bár egy darabig elégedett volt a végeredménnyel, végül ki kellett vetetnie, ugyanis a töltőanyag veszélybe sodorta az életét. Dr. LifeOrigoBorbély Alexandra sokkot kapott egy díjátadón, kórházba kerülthttp://www.life.hu/drlife/20190111-borbely-alexandra-sokkot-kapott-egy-dijatadon-korhazba-kerult.htmlBorbély Alexandra annyira rosszul lett egy díjátadón, hogy kórházba került. Dr. Life--Vasvári Vivien szomorú eseményről számolt be: a kutyája nagyon beteghttp://www.life.hu/drlife/20190110-vasvari-vivien-szomoru-esemenyrol-szamolt-be-kutyaja-nagyon-beteg.htmlNem teltek felhőtlenül az utóbbi napok a Feleségek luxuskivitelben című műsorból ismert Vasvári Vivien családjánál. Szomorú hírt közölt közösségi oldalán. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.