5 élelmiszer, ami jót tesz a szívednek

2019.04.19. 14:00

Az American College of Cardiology kutatói 60 tanulmányt vizsgáltak át, hogy megtalálják a szívünk működésére legjobb hatással lévő élelmiszereket. 

Íme, az ötösfogat, amelyekkel egészen biztosan jót eszünk magunkkal – írja a tanulmány nyomán a Menshealth

Mandula

A mandula csökkenti a koleszterinszintet, telített zsírok vannak benne, ráadásul E-vitamint is tartalmaz, ami javítja az immunrendszer működését.

Forrás: Thinkstock

Alma

Igaz a mondás: „Minden nap egy alma, az orvost távol tartja”. Hogy miért? A napi egy alma 8%-kal csökkenti a koleszterinszintet.

Áfonya

 Az áfonyákban található antioxidáns stimulálhatja a májsejteket a zsír és a koleszterin jobb lebontása érdekében. A fekete áfonya is tele van antocianinnak nevezett flavonoidokkal, amelyek csökkenthetik a vérnyomást és rugalmasabbá teszik az ereket, ami csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Hal

Egy új tanulmány azt bizonyította, hogy az ómega-3 zsírsavak csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Forrás: Pixabay

Kávé

A kutatók megállapították, hogy a kávéfogyasztás csökkenti a halálozási kockázatot és a magas vérnyomást. Természetesen kedvenc reggeli italunk cukorral és tejszínnel már nem olyan egészséges. 

élelmiszeregészségkávéáfonyaszívalmahalmandula