Szakértő elárulta, mely pózban érdemes aludni

Forrás: Shutterstock -
pihenés alvás éjszaka szakértő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyakran ébredsz fájós háttal? Akkor valószínűleg az a gond, hogy nem a helyes pózban alszol. Lehet, hogy úgy gondolod, csak ugyanabban a helyzetben vagy képes elaludni, mégis érdemes lenne változtatnod.

Charla Fischer, a New York-i NYU Langone Gerincközpont ortopéd sebésze azt mondja, nem feltétlenül rossz, ha mindig a hasunkon fekszünk, ugyanakkor ha azt vesszük észre, túl gyakran ébredünk fájdalommal, akkor mindenképp váltanunk kell.

A szakember szerint egy párna nagyon sokat segíthet: oldalfekvésnél tegyük a lábaink közé, háton fekvésnél a hát alá, hason fekvés során pedig a medence alá.

Fischer azt mondja, csak a legjobb alvási helyzetben vagyunk képesek mélyalvási fázisba kerülni, tehát igazán kipihenni magunkat. A legfontosabb azonban nem a póz, hanem a megfelelő párna és matrac – írja a Runner's World.

A megfelelő párna nagyon fontos Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.