A kórház folyosóján felejtették a 84 éves nagymamát

nagymama tüdőgyulladás hideg idő kórházi ellátás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az évtized egyik leghidegebb éjszakáján 25 órán keresztül váratták egy brit kórház folyosóján a 84 esztendős, tüdőgyulladásban szenvedő nagymamát.

A North Staffordshire-i egyetemi kórház dolgozóinak a mínusz tíz fokos külső hőmérséklet miatt extra plédeket kellett szétosztaniuk. Ennek ellenére a mellkasi fertőzésben szenvedő Mary Bowersnek hétfő délután 5 órától másnap délután fél hétig kellett várakoznia a hideg és huzatos folyosón.

iStockPhoto
iStockPhoto

A szóban forgó, az átlagosnál magasabb beteghalálozás miatt amúgy is vizsgálat alatt álló intézmény tisztviselői hivatalos bocsánatkérést fogalmaztak meg a nyolcgyermekes édesanyának és hozzátartozóinak. Az orvosok azzal védekeztek, hogy a kórházban átlagon felüli volt a felvételek száma, a személyzet több tagja betegállományban volt, a norovírus járvány miatt pedig több osztályt is le kellett zárni.

A páciens lánya, Joyce Woolley elmondása szerint olyan hideg volt a folyosón, hogy kabátban és csizmában állt édesanyja gördíthető betegágya mellett. Az idős asszony mindössze hálóinget viselt, egy vékony takaró volt rajta, hajnali fél 3-kor pedig egy orvos extra plédeket osztott ki. Az orvosok azt mondták, hogy nincs szabad ágy, és bár lánya megkérte a személyzetet, hogy adják oda a szükséges gyógyszert, hogy hazavihesse édesanyját, azt válaszolták, hogy az idős asszonynak maradnia kell.

Mary fia, a 43 éves Billy Bowers így nyilatkozott: "Anyukám ellátása minősíthetetlen volt. A folyosó amúgy is hideg volt, ráadásul az ágya az állandóan nyíló-csukódó automata ajtó mellett állt, ami még huzatot is okozott. Mi legalább ki tudtunk állni édesanyámért, de sajnálom azokat az idős embereket, akiknek egyedül kellett szembenéznie a helyzettel."

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.