Lang Györgyi őssejtkezelés őssejt autoimmun betegség egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lang Györgyi otthonába váratlanul nyomozók érkeztek, aki tiltott őssejtkezelés miatt kérdezték ki.


A Pa-Dö-Dö autoimmun betegséggel küzdő énekesnőjét emberi test tiltott felhasználásának ügyében hallgatták ki. Arról faggaták, hogy mit keresett annak az orvosnak a rendelőjében, akit 2009-ben illegális őssejtbeültetés miatt vettek őrizetbe. A doktort azóta kiengdték, a háziőrizet is megszűnt, és üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett, emberi test tiltott felhasználása miatt indult ellene eljárás.

Györgyi elmondta a nyomozóknak, hogy valóban járt a doktor rendelőjében, de csak a lehetőségeiről érdeklődött, egy vizsgálaton vett részt.

Az énekesnő betegségére az orovostudomány jelenlegi állása szerint nincsen gyógymód, ezért a kísérleti nyúl szerepét is vállalná bármilyen kutatásban.

- Ha itthon azt mondja nekem valaki, hogy kipróbálna rajtam egy kísérleti szakaszban levő gyógyszert, annak azonnal igent mondanék. Ezt törvényileg tiltani szerintem nem lehet - mondja Györgyi a Blikknek.
- Ugyan kinek van felhatalmazása megtiltani egy gyógyíthatatlan betegnek, hogy kísérletnek vesse alá a saját testét?! Én is mindenemet odaadnám, ha egy kis reményem lenne a gyógyulásra, és ezzel szerintem nem vagyok egyedül. Akár mozgalmat is hajlandó vagyok indítani annak érdekében, hogy a bársonyszékben - aminek persze nincs kereke, mint az enyémnek - ülő törvényhozók meghallják végre a mi szavunkat is. Kíváncsi lennék, ha valamelyikük családtagja kerülne tolókocsiba, akkor is ilyen határozott nemmel voksolnának-e arra, hogy ne lehessen az őssejtekkel kísérletezni. Szerintem alkotmányos jogom, hogy azt csinálok a testemmel, amit akarok.

Forradalmi megoldás, amitől a pasid tovább bírja az ágyban!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110318-forradalmi-megoldas-amitol-a-pasid-tovabb-birja-az-agyban.htmlÓrákkal a diplomaosztó után vesztette el a lábát egy bogárcsípés miatthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110318-orakkal-a-diplomaoszto-utan-vesztette-el-a-labat-egy-bogarcsipes.htmlHázikedvenc jóstehetséggel - Ismerd meg Lilly-t, az életmentő macskát!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110318-hazikedvenc-kulonleges-kepessegekkel-ismerd-meg-lillyt-az-eletmento-macskat.htmlDöbbenetes lista: Ezeket hagyják bennünk az orvosokhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110311-dobbenetes-lista-ezeket-hagyjak-bennunk-az-orvosok.html8 évesen, 11 műtét után ehetett először csokit egy kisfiú - fotó!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110317-8-evesen-ehetett-eloszor-csokit-a-kisfiu.htmlMilyen tünetei vannak a Down-szindrómának?http://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20110317-milyen-tunetei-vannak-a-downszindromanak.htmlMeghalt egy fiú H1N1-ben - háromszor küldték el a kórházból a külseje miatthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110316-nem-kapott-orvosi-ellatast-es-meghalt-mert-drogosnak-neztek.htmlA körmöd megmutatja, rákos leszel-e!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110311-a-kormod-megmutatja-rakos-leszele.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.