Christina Applegate mellrák daganatos betegségek Kylie Minogue Anastacia Bálint Antónia Olivia Newton-John
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A WHO adatai szerint az emlőrák évente csaknem félmillió áldozatot követel. A döbbenetes adat tükrében nem vitás: minden lehetséges eszközzel küzdenünk kell a súlyos betegség ellen. Reménysugárként most 8 olyan hírességet mutatunk be, akik legyőzték a mellrákot!

Október 2-a a mellrák elleni küzdelem világnapja. Szerte a világon megmozdulásokkal, futóversenyekkel, sétával, prevenciós tanácsadásokkal és tudományos előadásokkal igyekszünk felhívni a figyelmet az emlőrák korai felismerésének fontosságára. A betegség komolysága ugyanis nem bagatellizálható többé: hazánkban évente mintegy 7000 új beteget diagnosztizálnak, és csaknem 2000 nő veszíti életét az emlőrák következtében. Bár a mellrák leküzdhetetlen, halálos kimenetelű kórként írta be magát a köztudatba, a szakértők egybehangzóan állítják, ha korai stádiumában felismerjük, az emlőrák 95 százalékos hatékonysággal gyógyítható.

Íme, 7 példa a sztárvilágból, ami igazolja, hogy igenis van kiút a rémisztő betegségből!

Bálint Antónia

Néhány hónappal kislánya születése után Toncsi apró csomókat fedezett fel a mellében. Kezdetben egy egyszerű gyulladásra gyanakodott, ám az orvosi vizsgálat során kiderült, hogy akár mellrák is állhat a tünetek hátterében. A szövettani vizsgálatok eredménye azonban kimutatta, hogy szerencsére csak egy jóindulatú ciszta okozta az elváltozást.

Bálint Antónia a Life.hu riporterének beszél arról, milyen érzés volt, mikor megtudta, hogy daganat van az egyik mellében:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=vwPh91NUHI5GUS4v



Kylie Minogue

2005-ben Kylie élete rémisztő fordulatot vett. A mammográfiai vizsgálaton a bal mellében emlőrákot találtak. A mell részleges eltávolítását kemo- és sugárterápia, valamint gyógyszeres kezelés követte. A megpróbáltatások azonban nem szegték kedvét: felépülése után minden korábbinál nagyobb erőbedobással tért vissza a színpadra. Idén pedig már a 6. évfordulóját ünnepelte gyógyulásának.

AFP
AFP

Sheryl Crow

2006-ban, egy rutinvizsgálat során Sheryl mindkét mellében rosszindulatú daganatot fedeztek fel az orvosok. A diagnózist gyors sebészeti beavatkozás, ezt pedig sugárterápia követte. A korai felismerésnek köszönhetően az énekesnő sikeresen meggyógyult, és pár hónappal a műtét után ismét színpadra állhatott.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Christina Applegate

2008-ban a színésznő egyik mellében genetikai úton öröklődő emlőrákot találtak. Hogy a mellrák ne újulhasson ki, Christina mindkét mellének eltávolítását kérte. Azóta szerencsésen felépült, és mára már a boldog anyukák táborát gyarapítja.

AFP
AFP

Anastacia

2003-ban olyan súlyos emlőrákot diagnosztizáltak nála, hogy orvosai úgy döntöttek, mellének jelentős részét eltávolítják. A műtét és a sugárkezelés után az énekesnő meggyógyult, és nem sokkal később létrehozta saját alapítványát, Anastacia Fund néven.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Cynthia Nixon

A Szex és New York Mirandájánál 2006-ban diagnosztizáltak emlőrákot. Bár felgyógyult a rákból, mégis sokáig titkolta betegségét a nyilvánosság előtt. Ma már nyíltan felvállalja történetét, és gyógyulásának sikerével igyekszik lelket önteni sorstársaiba.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Olivia Newton-John

A Grease sztárja 1992-ben nézett farkasszemet a súlyos betegséggel. Az azóta tünetmentes művésznő szintén lelkes szószólója a prevenciónak és a rák elleni küzdelemnek.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.