Gyermekkorában megégett a mellkasa - új melleket és mellbimbót kapott Heléna

implantátum égési sérülés plasztikai sebészet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Heléna gyermekkorában égette meg magát: a karján, a hasán és a fél mellén található égési sérülés, ez utóbbi olyan súlyos, hogy elvesztette a mellbimbóját. Most azoban egy magánklinika felajánlott a segítségét: a megégett mellébe implantátumot kap, és a mellbimbót is rekonstruálják.

Bár Heléna számos korrekciós műtéten esett át, még mindig korrigálásra szorul. Testi sérülése lelkileg megviseli, magánéletében, mindennapjaiban nehézségeket okoz számára. A 11 gyermekes családban felnőtt Heléna anyagi lehetőségei korlátozottak, ezért a Budapest Plasztikai Intézet felajánlotta számára a korrekciós plasztikai műtétet, mely során korrigálni tudják a mellét és a mellbimbóját. A beavatkozás során a mellbimbó korrigálásán túl implantátum beültetésével melle formáját és bőrét is esztétikusabbá alakítják.

"Otthon voltunk, épp favágás volt nálunk, s reggel anyukám odatette a kávét főzni. Régi kotyogós kávéfőzőnk volt, és én úgy gondoltam, nagylány vagyok, majd leveszem a megfőtt kávét - ami még nem volt lefőve, így a forró kávét sikerült magamra borítanom. Mindössze 7 éves voltam. A szőrös pulcsit anyu lekapta rólam, hideg vizet öntött rám, majd rohantunk az orvosi rendelőbe, onnan mentővel vittek Miskolcra. Folyamatosan jöttek a műtétek, amihez már hozzászoktam" - meséli Heléna.


Forrás: Dr. Rose
Forrás: Dr. Rose



"Az égett mellem gátlásossá tett, nehezen bonyolódok emiatt párkapcsolatba. Egy kapcsolatban csak el kell mondanom, hogy 'mim van': mellbimbó nélküli égett mellem. Ha ezen túl vagyok, s már elmondtam egy férfinak, akkor is gátlást okoz, hogy le kell vetkőznöm, mert szégyellem magam" - mondja el Heléna feszélyezetten a legintimebb gondjait.

Helénát szerdán reggel műtötték. "A mai napon sor került a műtétre, ami nagyon jól sikerült, a gyerekkori égés okozta sérülést Mentor implantátum beültetésével, az emlőbimbó és udvarának helyreállításával sikeresen korrigáltuk" - nyilatkozta dr. Molnár Miklós, a Budapest Plasztikai Intézet vezető plasztikai sebésze.

A felépülés első két hete alatt relatív pihenésre van szükség, minden megerőltető fizikai munkát kerülni kell. Két hét elteltével fokozatosan visszatérhet a páciens korábbi életviteléhez. Három hét elteltével már könnyű testmozgás elkezdhető. Két hónapig kerülni kell a szoláriumozást, a napozást és a szauna használatát. A plasztikai műtétet követően rendszeres kontrollvizsgálatokon kell részt venni. A külső hegek gyógyulási ideje kb. 6 hónap, míg a belső hegek 2 év alatt gyógyulnak be teljesen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.