Az egyik legkedveltebb nyári viselet a flip-flop papucs. A szakértők azonban arra figyelmeztetnek, hogy hosszú gyaloglásra és sportolásra nem alkalmas, mivel fájdalmas sérüléseket okozhat.


Bár elsőre a nyári hőségben valóban kényelmesnek tűnhetnek, a flip-flop papucsok a nap végére komolyan megfájdíthatják a lábunkat. A New York-i Mount Sinai Egyetem ortopéd orvosai szerint azért, mert ezek a papucsok vékony talpúak, azaz járás közben egyáltalán nem tompítanak, és alig fedik a lábfejet.

Thinkstock

Az orvosok felvázoltak néhány problémát a viseletükkel kapcsolatban: mivel a lábujjak között csak egy pici pánt tartja a lábat, az emberek ösztönösen a lábujjukkal próbálják a lábukat a papucson tartani. Ez bizonyos izmok túlzott feszüléséhez vezet, ami dominóelvszerűen kihat a lábfej és a boka többi izmára, majd tovább a csípő és a hát izmaira, ízületeire.

Emellett az ilyen papucsok nem fedik egyáltalán a lábat, az járás közben védtelen a sérülések és baktériumokkal szemben. Sőt, maga a papucs is kellemetlenül kidörzsölheti a lábujjak közötti bőrt. Mindezek mellett a nyári napsütésben csúnyán le is éghet a lábfejünk, ami növeli a bőrrák kialakulásának a kockázatát.


Magas sarkú cipő - amit a reklámok elhallgatnak a divatos lábbelirőlhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120426-magassarku-cipo-amit-a-reklamok-elhallgatnak-a-divatos-labbelirol.html A pornóipar leleménye - Divattá vált a nők között az ánuszfehérítés (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110809-a-pornoipar-lelemenye-divatta-valt-a-nok-kozott-az.html Cirkuszban szórakoztatták az embereket: szörnyszülöttek a 19. századbanhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120709-cirkuszban-szorakoztattak-az-embereket-szornyszulottek-a-19-szazadban.html Molnár Dalma a legszebb, Takács Gábor a legsármosabb főiskolás 2012-benhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120709-molnar-dalma-es-takacs-gabor-a-legszebb-es-legvonzobb-foiskolas.html Így néznek ki smink nélkül a mindig ragyogó sztárokhttp://www.life.hu/legytrendi/20120705-igy-neznek-ki-smink-nelkul-a-mindig-ragyogo-sztarok.html