Ártatlan nyaralásnak indult, egy egyszerű szúnyogcsípés miatt azonban kerekesszékbe kényszerült egy fiatal lány.

Natasha Porter Ausztráliában töltötte kéthetes vakációját, amikor egy szúnyogcsípés miatt több hónapra kerekesszékbe kényszerült. A 23 éves lányt ugyanis egy olyan kórokozóval fertőzött vérszívó csípte meg, amely a szervezetébe jutva fokozatosan lebénítja azt. Ez az úgynevezett Guillain-Barré-szindróma, amely során a szervezet a saját idegrendszerét támadja meg.

Forrás: Northfoto

Natasha először csak a lábujjában érzett zsibbadást, ám a negyedik napra már fel sem tudott kelni. A fiatal lány három hétig szinte meg sem mozdult, négy hónapra pedig kerekesszékbe is kényszerült. A teljes gyógyulás azonban szerencsére ennél a kórnál nem reménytelen.

Teljes bénulás vár Jack Osbourne-ra?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130218-hogyan-lehet-gyogyitani-a-szklerozis-multiplex-autoimmun-betegseget.html Nem mese! Így elkerülhető a szúnyogcsípéshttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130517-homeopatias-modszerek-a-szunyogcsipes-megelozesere.html Veszélyes betegségeket okoznak a szúnyogokhttp://www.life.hu/gyogyulj/20130514-egzotikus-betegsegeket-terjeszto-szunyogok-jelentek-meg-europaban.html Veszélyes betegséget terjeszt a lepkeszúnyog - hazánkban is megjelenthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120713-pici-de-veszelyes-leishmaniasis-betegseget-terjeszt-a-lepkeszunyog.html Csodálatos világ - szúnyog borostyánbanhttp://www.life.hu/legykepben/napfotoja/20110429-csodalatos-vilag-szunyog-borostyanban.html